rca logan

Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit noile tarife RCA. Astfel, un proprietar de autoturism cu o capacitate între 1.201-1.400 cmc, exemplu Logan, şi care are vârsta între 31 şi 40 de ani va plăti 610 lei pe an. 

 

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, într-o ședință specială, Raportul cu privire la determinarea tarifelor de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de vehicule.

Formula de calcul cuprinde frecvența daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflația daunelor și încărcarea de siguranță, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziție și administrare, fixe și variabile, precum și încărcarea de Bonus/Malus (15%) și cota de profit (1%).

 

Cât costă RCA pentru un Logan

Totodată, pe segmentul autovehiculelor cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinute de persoane fizice din categoria de vârstă 31-40 de ani, tariful de primă maxim rezultat este de 610 lei. Tarifele maxime stabilite de ASF, potrivit legii, vor fi transmise Ministerului Finanțelor Publice, care le va supune aprobării Guvernului.
Citește articolul complet pe rtv.net