money

Una dintre metodele cele mai cunoscute la care escrocii apelează este vânzarea unor maşini inexistente. Ţeparii susţin că au nevoie de un avans pentru maşină, pe care îl cer prin intermediul firmelor ce transferă bani la distanţă, după care se fac nevăzuţi. 

 

Achiziţionarea unei maşini, fie ea şi la mâna a doua, este o investiţie consistentă pentru o familie de români obişnuiţi care, nu de puţine ori, aleg să se împrumute la bănci pentru a-şi cumpăra vehiculul pe care şi-l doresc. Pe lângă atenţia sporită pe care cumpărătorii trebui să o acorde uzurii maşinii, kilometrajului sau eventualelor defecte ascunse ale acesteia, viitorii şoferi trebuie să fie cu ochii în patru şi la eventualele cazuri de înşelăciune. 

Forumurile auto sunt pline de poveşti ale unor români care fie au fost păcăliţi de falşi vânzători de maşini, fie au fost pe punctul de a fi lăsaţi fără bani. Cea mai cunoscută metodă de acest gen este cea prin care păgubiţii rămân fără bani fără ca măcar să aibe vreo idee unde se află escrocul sau cum arată acesta.  

 

Citește continuarea pe adevarul.ro