etilotest

COD RUTIER 2016. Apa de gură și medicamentele pentru tratarea durerii de gât vă lasă fără permis. Acestea conţin o cantitate de alcool care este detectată de aparatele etilotest. Pentru a putea demonstra că nu aţi consumat alcool trebuie să solicitaţi recoltarea de probe biologice.

 

 

COD RUTIER 2016. Puţini sunt cei care ştiu că apa de gură folosită înainte de a urca la volan îi poate lăsa pietoni şi pot plăti o amendă usturătoare. Sortimentele de apă de gură pe care le găsim în magazine conţin o cantitate de alcool care este detectată de aparatele de etilotest.

La doar câteva minute după ce consumăm apă de gură, cantitatea de alcool înregistrată în aerul expirat este patru la mie. În acest caz, dacă sunteţi opriţi de poliţie şi testaţi cu aparatul etilotest riscaţi să plătiţi o amendă usturătoare şi să rămâneţi pietoni timp de 180 de zile.

Şi pastilele de gât vă pot lăsa fără permis.

Cu toate acestea, pentru a dovedi poliţiştilor că nu aţi consumat alcool înainte de a vă urca la volan, trebuie să solicitaţi recoltarea de probe biologice. Acestea, însă, trebuie plătite din propriul buzunar.
sursa: rtv.net