vw electric 1 465x215

Germanii de la Volkswagen au prezentat primele imagini ale unui studiu de design menit să conducă marca „într-o nouă eră”. Un model „la fel de revoluţionar ca şi Beetle cu şapte decenii în urmă”.

 

Cele două imagini date publicităţii au fost însoţite de un scurt text care anunţă că, la ediţia din acest an a Paris Motor Show, prezenţa mărcii se află sub sloganul „Think New”. Această „nouă gândire” semnalează „intrarea mărcii într-o nouă eră”, iar conceptul este „la fel de revoluţionar ca şi Beetle cu şapte decenii în urmă, înainte de a deveni cea mai bine vândută maşină a secolului”.

Trecând peste vorbele meşteşugite ale departamentului de marketing al grupului german, menite să atragă atenţia asupra schimbărilor prin care trece Volkswagen după scandalul Dieselgate, este demn de luat în seamă că viitorul model de serie având la bază conceptul care va fi prezentat peste câteva zile la Paris, are o platformă cu totul nouă, MEB (Modular Electrification Kit) şi că va avea dimensiuni asemănătoare actualului Golf. Asta fără ca designul să amintească de acest model. Cel puţin asta a susţinut Herbert Diess, şeful mărcii Volkswagen într-un interviu acordat cu câteva zile în urmă publicaţiei germane WirtschaftsWoche. Oficialul a menţionat de asemenea, că având un design care să îl recomande drept un vehicul electric, dimensiuni exterioare apropiate unui Golf şi un spaţiu interior apropiat de al unui Passat, modelul de serie va avea o autonomie cuprinsă între 400 km şi 480 de km cu o singură încărcare.

Până la prezentarea conceptului de la Paris Motor Show şi, mai apoi, a versiunii de serie în 2018 sau 2019, Volkswagen se bazează în zona electrică pe derivate ale modelelor Golf şi Up!.

 

vw electric

Sursa: evz.ro