firme asigurari politie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune efectuarea de demersuri pe lângă Ministerul de Interne pentru a facilita accesul firmelor de asigurări la informaţii din baza de date a poliţiei rutiere privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, astfel încât tarifele să fie mai bine segmentate, iar şoferii corecţi să plătească mai puţin.

 

Posibilitatea este prevăzută într-un raport prezentat săptămâna aceasta consiliului ASF, informează News.ro.

Propunerea are loc în cadrul unei analize ample realizate de către Sectorul de asigurări din cadrul ASF pe piaţa RCA.

Autorii raportului propun "efectuarea demersurilor pe lângă Ministerul de Interne, împreună cu alţi factori de decizie, pentru a facilita accesul asigurătorilor la informaţii/concluzii (din baza de date a poliţiei rutiere) privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, respectiv utilizarea acestor informaţii pentru o mai bună segmentare şi tarifare (şoferii corecţi putând beneficia de tarife reduse)".

În plus, raportul consideră că, pentru limitarea scumpirii poliţelor RCA, este nevoie de limitarea comisioanelor brokerilor, prin care se vând în prezent cele mai multe poliţe de asigurare, la cel mult 10%.

Sectorul de asigurări din ASF subliniază că pe piaţa RCA este nevoie de mai multă concurenţă şi propune încurajarea altor asigurători să intre pe acest segment de piaţă.

Sursa: digi24.ro