scandal tragic

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din localitatea Gorgota a fost arestat preventiv sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. 

 

Individul, recidivist, este acuzat că în data de trei august a fost implicat într-un scandal în urma căruia un alt bărbat a murit. 

Conform anchetatorilor, Valentin Ionel Ilie, a apelat numărul unic de urgențe 112 în seara zilei de doi august pentru a anunța că un cetățean este căzut pe o strada din satul Poenarii Apostoli. 

 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că victima, Stelian Buduroi, fusese agresat chiar de cel care anunțase autoritățile. 

Procurorii susțin că între cei doi a avut loc o altercație pe fondul consumului de alcool. Buduroi a fost lovit cu pumnul în cap, s-a dezechilibrat, iar în cădere s-a lovit cu capul de bordură. Ulterior acesta a fost transportat la Spitalul Județean Ploiești unde a decedat din cauza rănilor grave (hemoragie internă și fisură de craniu).

Autorul faptei susține că este nevinonvat și că s-a aflat în legitima apărare, el fiind cel atacat inițial de către victimă.

Martorii și faptul că a mințit atunci când a sunat la 112, anunțând că bărbatul căzuse la pământ din cauza consumului de alcool dovedesc însă contrariul. 

Tribunalul Prahova a decis arestarea lui Valentin Ilie pentru o perioadă de 30 de zile.