acte necesare inmatriculare

O serie de modificări în procesul înmatriculării unui autoturism au apărut în 2016, actele necesare fiind afişate pe site-ul Prefecturii Bucureşti sau la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbări vizează eliminarea necesităţii autenticităţii RAR pentru maşinile înregistrate în România sau plata impozitului de către vânzător, pe anul în curs. 

 

Potrivit adevarul.ro, înmatricularea unui autoturism costă în 2016, pentru transcrierea maşinilor înmatriculate în România, între 100 şi 180 lei (diferenţă de preţ este dată de preferinţa pentru plăcuţele de înmatriculare), fără a lua în calcul asigurarea RCA, care are un preţ diferit în funcţie de vârsta şoferului, Clasa Bonus Malus şi motorizare.

Costul pentru înmatricularea unui autoturism este de două ori mai mic anul acesta decât în 2015 pentru că nu mai este necesar certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Român (RAR), care în Bucureşti costă 140 lei. Dacă maşina este adusă din străinătate, va fi necesar şi acest document, iar preţul pentru înmatriculare va fi în jur de 400 lei.  

 

Acte necesare înmatriculare auto 2016. Ce trebuie să aveţi la dosar:

  • cerere de înmatriculare tipizat (este gratuită şi o puteţi descărca de pe Internet sau o găsiţi la DRPCIV); 
  • fişa de înmatriculare auto vizată la Direcţia Impozite şi Taxe Locale de sector semnată de fostul şi de actualul proprietar, în cazul persoanelor juridice este nevoie şi de ştampilă firmei (original);   
  • cartea de identitate a vehicului (original şi copie); 

Vezi lista completă pe wall-street.ro