masini fara permis

În prezent, mașinile care pot fi conduse fără permis se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în țările dezvoltate.

 

Deși probabil în România nu sunt foarte populare, acele mașini care pot fi conduse fără permis sunt preferate de mulți cetățeni din țările occidentale. După cum v-ați dat seama, principalul avantaj este faptul că nu veți fi nevoiți să treceți vreun examen pentru a vă urca la volanul unui astfel de vehicul. De fapt, după cum scrie site-ul 16VIP.ro, singurul lucru necesar este un atestat pe care îl puteți obține de la o școală de șoferi autorizată.

Avantajele oferite de acestea nu se opresc, însă, aici. Autovehiculele au un design plăcut (chiar dacă nu sunt cele mai elegante mașini de pe piață), dimensiuni mici și nu un impact scăzut asupra mediului înconjurător. De asemenea, nivelul de siguranță oferit de acestea este unul mul mai mare de cât în cazul ATV-urilor, scooter-elor sau bicicletelor, în timp ce confortul este comparabil cu cel din interiorul autovehiculelor standard.

Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obțină experiența necesară în viitor. Chiar și în cazul în care aveți deja carnet de conducere, o astfel de mașină vă poate ajuta. În cazul în care aveți carnetul suspendat, puteți conduce un Bellier, Chatenet sau Aixam fără probleme.

 

Vehiculele Bellier, de exemplu, se conduc de aproximativ 16 ani, după cum scrie site-ul 16VIP.ro, compania având o vechime de peste 40 de ani. Cele patru modele oferite de aceasta au dimensiuni oarecum similare mașinilor standard și sunt disponibile la prețuri începând cu 9.900 de euro. Chatenet, de cealaltă parte, este considerat un brand de lux printre numeroasele mașini pe care le puteți conduce fără permis.

Uitându-ne peste modelele produse de Chatenet, Bellier și Aixam, am selectat cinci dintre cele mai interesante vehicule, pe care le-am inclus în lista de mai jos.

Bellier Jade Classic, prima mașină de pe lista noastră are un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 523cm³, care dezvoltă 5,4CP. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 45km/h, iar capacitatea rezervorului este de 20 de litri. Nu va trebui să vă faceți griji nici în privința consumului, acesta fiind de dor 3,2 litri pentru fiecare 100 de kilometri. Mașina nu cântărește decât 390 de kilograme, însă capacitatea acesteia este de doar două persoană. În cazul în care vă interesează acest model, trebuie să știți că este disponibil la un preț de 9.900 de euro.

 

Citește continuarea pe playtech.ro