bentley

Promotorul Eduard Irimia a povestit pentru libertatea.ro povestea de film a tentativei de a vinde produsul Superkombat, unul apărut pe piață în 2011 și destinat pieței externe.

 

Libertatea: Ai avut oferte să vinzi produsul Superkombat?
Eduard Irimia: Anul trecut, în vară, am avut de-a face cu un om de afaceri german de origine rusă. Avea cel mai mare showroom de mașini din Hamburg și din Moscova. Un capital undeva la vreo 200 de milioane, mașini de lux.

Cam periculoși (râde). Am făcut un contract la notariat, după o negociere de o săptămână, în care dânsul voia să achiziționeze 44% din acțiunile noii firme înființată la Hamburg. Am deschis o firmă, Superkombat GMBH, în Hamburg, la notariat. Eu am avut o condiție, pentru acele acțiuni, să achite respectivul 3.000.000 avans, prin plată bunuri în mașini de lux pe care să le vindem, ca să acoperim acei bani. Trei șarje de câte un milion, apoi diferența de 7.000.000 din încasările firmei la nivel global, care urmau să fie mai mari.

Citește și Povestea ploieșteanului care a dat lovitura cu emag

 

În showroomul lui mi-a plăcut foarte mult un Bentley Suporeport cu 640 de cai putere, pe care voiam să-l pun premiu pentru prima finală din 2015. Apoi, la vreo două săptămâni, după prima mașină, am văzut că acest neamț o dădea așa de gard, nu prea achita nicio cheltuială: sala la Milano, să facă demersuri pentru a arăta forța lui financiară. Conform contractului, el suporta primele cheltuieli până la acoperirea celor 10.000.000, prețul tranzacției.

Am avut o discuție finală cu el, în care am spus că riscă brandul, care e evaluat la 30.000.000 la nivel global, spune-mi facă poți sau nu să faci față la ceea ce te-ai băgat. După ce am plecat acasă, m-am trezit că mi-a venit de la Poliția Ploiești o reclamație că o firmă din Hamburg vrea să primească Bentley-ul primit de mine în drive-test. Și să-l returnez. M-am dus la Poliție, am demonstrat minciuna și denunțul calomnios, au închis cei din Germania cazul respectiv, dar acum suntem într-un litigiu comercial care dacă aș fi vrut să-l dau în judecată, până la 3.000.000 puteam să-i iau bani, dar cum ziceam mai devreme, nu vreau energii negative și dușmănii.

Deja, prin conflictele astea, nu faci decât să… Am renunțat la tot, mai puțin la acea mașină, este o chsetiune afectivă, o putem denumi ”mașina lui Irimina de 3.000.000”. Pe asta nu știu dacă o mai vând vreodată, pentru că a rămas, este o chestie afectivă, mi-a dat peste cap șase luni, n-am mai putut să fac nimic altceva pe parte de investiții. Noi am crescut un brand la nivel global pe care îl francizăm și îl dăm în diverse țări, de acolo ne vor veni banii în următorii ani.

 

Citește articolul integral pe libertatea.ro

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...