volkswagen emblem

Volkswagen va suporta costuri de peste 14 miliarde de dolari, în SUA, în urma scandalului emisiilor, mult peste suma plătită de alţi producători în urma fraudelor, potrivit CNN.

 

Proprietarii a aproximativ 500.000 de maşini cu motoare diesel afectate vor împărţi 10 miliarde de dolari în plăţi compensatorii pentru maşinile lor, potrivit unor documente depuse într-un tribunal federal din California, SUA.

Fraudarea testelor comisă de Volkswagen a fost cea mai ”o încălcare a legilor de mediu şi a protecţiei consumatorului din istoira SUA”, a spus Sally Yates, procuror general adjunct. ”Nu putem schimba ce s-a întâmplat, dar putem atenua daunele”, a adăugat ea.

Procurorul a adăugat că înţelegerea este doar un pas preliminar în rezolvarea procesului şi că producătorul auto încă ar putea primi acuzaţii penale, precum şi penalizări civile pentru încălcarea Clean Air Act.

 

Deţinătorii de Volkswagen din SUA vor primi cel puţin 5 .100 de dolari compensaţii . Cea mai mare parte dintre cumpărători au plătit mai mulţi bani pentru achiziţionarea unei maşini cu motor diesel.

În cazul Audi, Volkswagen fie va reachiziţiona cele 487.000 de autoturisme de lux vândute în SUA, fie le va repara, în funcţie de preferinţele clienţilor.

Pe lângă sumele plătite clienţilor, Volkswagen va trebui să plătească o taxă de mediu de 2,7 miliarde de dolari şi încă 2 miliarde de dolari pentru promovarea vehiculelor cu ”zero emisii”.