bord masina germania

IT-iştii din Cluj lucrează pentru unul dintre giganţii industriei auto din Germania. Tinerii fac softurile pentru ecranele LCD care înlocuiesc clasicele indicatoare de bord, care există în prezent, la autoturismele de serie.

 

Bordul care va fi folosit pe noile modele de top ale unui producător german de maşinii a fost dezvoltat de o echipă de IT-işti din Cluj-Napoca.

Iulian Frăţilă, coordonatorul proiectului: „O parte pe care lucrăm e zona de modelare grafică, în spate este partea de aplicaţie care practic culege date din interiorul maşinii de la viteza de deplasare la temperatura de afară”.

 

Clujenii au făcut în aşa fel încât fiecare viitor şofer al unei astfel de maşini să îşi poată personaliza bordul autoturismului.

Claudiu Hangea, programator: „Avem mai multe arhitecturi - traditional, sport şi progresiv şi putem vedea pe stilul progresiv turbina unde se afişează rotaţia. Informaţii referitoare la temperatură, navigaţie, computer trip, noţiuni legate de distanţă”.

Echipa din Cluj-Napoca a lucrat şi la bordul modelelor mai accesibile ale aceluiași constructor.

Vlad Crişan, programator: „Pe consola centrală este un afişaj digital informaţiile sunt prezentate în timp real vin de la senzorii maşinii prin computerul de bord. Şoferul are acces la toate info necesare presiune din roti, viteza de deplasare”.

Compania IT din Cluj-Napoca lucrează pentru numele mari din industria auto din Germania de mai mulţi ani, iar cerinţele au fost clare: să inoveze.

Voicu Oprean, directorul companiei IT: „Avem un proiect acum care transformă toate dispozitivele analogice în dispozitive digitale mai exact în ecrane la care noi facem designul de interfenţe, de consum de carburant, absolut tot”.

Softul dezvoltat la Cluj-Napoca va fi instalat pe modelele care vor fi lansate pe piaţa auto în 2017.

sursa: digi24.ro