15 septembrie

Hotelierii de pe litoral solicită Ministerului Educaţiei ca noul an şcolar să înceapă la 15 septembrie, pentru a se prelungi sezonul estival, dar reprezentanţii ministerului au răspuns că educaţia este prioritară şi nu turismul.

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Nedea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că hotelierii au solicitat prelungirea vacanţei de vară, astfel încât şcoala să înceapă la 15 septembrie. “Am trimis acum două luni o adresă către colegii de la Ministerul Învăţământului, explicându-le impactul major pe care îl are această vacanţă de vară. Din păcate, ieri(miercuri -n.r.) am primit răspunsul, nu a fost unul pozitiv. Ne-au spus că educaţia e prioritară, nu turismul, dar că se vor gândi la aspectele semnalate de noi”, a afirmat Anca Nedea.

Hotelierii solicită ca în 2017 vacanţa de vară să înceapă pe 15 iunie, ei afirmând că în acest an gradul de ocupare în această perioadă este mai scăzut deoarece elevii încheie anul şcolar spre finalul lunii.

“Faptul că s-a prelungit anul şcolar cu zece zile, până pe 26 iunie, se simte. În anii trecuţi pe 15 iunie, 18 iunie practic aveam hotelurile pline. Era prima serie în care ne intrau turişti şi aveam hotelurile cu un grad de ocupare de 80-85 la sută. Anul acesta sigur datorită vacanţei care vine pe 26 iunie probabil cu 27 iunie încep primele serii care vin pe litoral. Sigur acum avem un grad de ocupare pe care nu ar trebui să-l mai spunem undeva pe la 30, 40, 50 la sută”, a declarat, în conferinţa de presă, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

 

sursa: realitatea.net

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Elevii se pregătesc pentru prima vacanță

Bucurie mare pentru elevii din clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar. Pe 28 octombrie, copiii intră în prima vacanţă din acest an. Ei vor sta o săptămână acasă,...