Zilele Sigurantei Rutiere Michelin

«Zilele Siguranţei Rutiere Michelin» aduc la Ploieşti buna dispoziţie în siguranţă, pentru întreaga familie.

 

Ploieşti, 15 iunie - Michelin organizează pe 18 iunie, în intervalul 9:00 – 18:00, evenimentul «Zilele Siguranţei Rutiere Michelin», la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti. Evenimentul Michelin reuneşte întreaga familie, copii, adolescenţi şi adulţi, demonstrând într-o manieră interactivă şi neconvenţională importanţa regulilor de siguranţă rutieră.

« Prin “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” continuăm să încurajăm experimentarea regulilor de bază ale siguranţei rutiere prin acţiuni interactive şi distractive pentru întreaga familie. În plus, pentru a creşte siguranţa rutieră în Ploieşti, Michelin îndeamnă la implicare şi responsabilizare deoarece fiecare dintre noi îşi poate aduce contribuţia pentru a avea un oraş mai sigur. » a spus Jerome Mouillet, Director General al uzinei Michelin Floreşti.
Participanţii de toate vârstele vor fi invitaţi să se implice în jocuri, concursuri şi activităţi interactive precum:
Traseu de biciclete pentru copii - Provocarea distractivă revine pentru micii biciclişti cu vârste între 4-11 ani pentru care Michelin a pregătit un traseu de biciclete. Toţi kilometrii pedalaţi vor fi transformaţi de Michelin în kilometri de siguranţă rutieră.
Concurs de machete pentru licee - Liceenii din Ploieşti au fost provocaţi la un concurs de imaginaţie pentru a crea o machetă a siguranţei rutiere a viitorului. În cadrul evenimentului, fiecare liceu participant îşi va expune proiectul şi va intra in concursul ce va premia cea mai inventivă machetă.
Kilometri de siguranţă – Ploieşteni de toate vârstele, vor fi invitaţi să pedaleze şi să adune kilometri de Siguranţă Rutieră, pe care Michelin îi va transforma ulterior în proiecte de siguranţă rutieră pentru Ploieşti. Michelin pune la dispoziţie cinci biciclete statice conectate la un sistem inteligent ce transformă fiecare secundă de pedalat în kilometri de siguranţă. Nu contează vârsta, ci dorinţa de a ajuta.
« De la mici biciclişti cu simţ de răspundere, la liceeni cu imaginaţie şi pasiune sau adulţi responsabili, fiecare îşi poate aduce aportul pentru a transforma străzile din Ploieşti mai sigure. » a adăugat Jerome Mouillet, Director General al uzinei Michelin Floreşti.
“De eşti mic sau de eşti mare, Siguranţa e foarte tare!” este mesajul sub care se desfăşoară ediţia din acest an a evenimentului « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » ce va integra activităţi diverse, care vor ajuta participanţii de toate vârstele să înţeleagă şi să asimileze regulile de bază ale siguranţei rutiere. Toţi cei care doresc să afle mai multe despre eveniment şi să cunoască programul pregătit de Michelin o pot face pe site-ul www.zilelesigurantei.ro

Evenimentul « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » de la Ploieşti este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Poliţia Municipiului Ploieşti şi Poliţia Locală Ploieşti.