ridicare masini

După ce instanța a declarat ilegală ridicarea mașinilor parcate neregulamentar din cauza prevederilor unei hotărâri de guvern, activitatea va fi reluată la vară.

 

 HINGHERII DE MAŞINI DIN PLOIEŞTI AU STATUT SPECIAL. ŞOFERII, AMENDAŢI ILEGAL

Potrivit unei decizii a Curții de Apel București, citată de știrile Pro TV, instituțiile statului au la dispoziție două luni să emită un act unic ce va permite ridicarea autoturismelor în orice colț din țară, inclusiv la Ploiești.

Citește și SGU nu mai poate bloca mașini fără polițiști! Document oficial

 

Dan Suciu, purtatorul de cuvânt al Guvernului, a declarat pentru sursa citată : "Nu vom contesta evident această decizie. Normele erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului, iar Ministerul de Interne a făcut deja câteva modificări și clarificări în baza legii circulației care se află în discuție, acum e înaintată Guvernului. "

Citește și  POT ANGAJAŢII SGU PLOIEŞTI SĂ BLOCHEZE MAŞINI FĂRĂ POLIŢIŞTI, FIE ŞI LOCALI?

Așadar e clar.  În luna iunie vom vedea din nou pe străzi celebrele platforme care vor ridica mașinile parcate necorespunzător. 

 

La Ploiești, SGU Ploiești s-a conformat anul trecut și nu a mai ridicat mașinile parcate ilegal, însă a continuat într-un ritm mult mai alert activitatea de blocare a roților mașinilor.

Taxa de blocare a roților este de 110 lei, în timp ce pentru ocuparea locurilor special amenajate pentru persoanelor cu handicap este de 220 de lei.

Înainte ca ridicarea mașinilor să fie suspendată la Ploiești, taxa percepută de SGU 450 de lei, la care se adăuga și un tarif de 80 de lei/zi pentru depozitare.

 

Șoferii se plâng că în zona centrală, la orele de vârf, este imposibil să găsești un loc de parcare.