daniel petre

Surpriză în procesul în care este judecat pentru luare de mită, Petre Daniel, fostul director al Direcției de Finanțe Ploiești.

 

Deși astăzi Tribunalul Prahova trebuia să se pronunțe în dosar, instanța a decis să repună cauza pe rol și să se reia judecata. Se întâmplă acest lucru după ce judecătorii au amânat de două ori să ia o decizie în acest caz.

Petre Daniel a fost trimis în judecată de DNA Ploiești în urmă cu un an, mai exact în data de 5 mai 2015. Fostul director al Finanțelor Publice este acuzat de luare de mită, faptele fiind săvârșite în perioada în care acesta era director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, având atribuţii delegate de administrator public şi ulterior director executiv la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova, dar și ulterior când a devenit șeful Finanțelor Publice.

 

Răzvan Alexe este denunțătorul în cauză, iar Petre este acuzat că ar fi primit de la acesta diverse sume de bani cu titlul de mită. Banii, în total 50.000 de lei, erau solicitați în schimbul favorizării societății controlate de Alexe în cadrul unor licitații publice organizate de Consiliul Județean Prahova. În plus, firmele omului de afaceri denunțător ar fi beneficiat și de protecție în fața organelor de control din cadrul Direcției de Finanțe.