prognoza meteo prahova

După trei zile în care nu au lipsit avertizările de ploi abundente, meteorologii anunță că vremea se va încălzi. La munte nu vor lipsi, izolat, lapovița și ninsorile.

Potrivit ANM, la începutul intervalului, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, apoi vremea va deveni caldă, îndeosebi în zilele de 13, 14 și 17 aprilie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 23 de grade. „Din 18 aprilie vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile termice medii se vor situa sub cele climatologice specifice în ultima decadă a lunii aprilie, urmând a fi în jurul a 16 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor încadra, în medie, între 8 și 10 grade în prima săptămână, apoi vor scădea până la 5 grade, la sfârșitul intervalului”, a anunțat ANM. Vom avea parte de ploi, potrivit meteorologilor și pe 14 aprilie, dar și după data de 21 aprilie. În restul intervalului ploile slabe vor fi posibile izolat. La munte, „valorile termice diurne se vor situa ușor peste cele normale în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra, în medie, până la 12...13 grade, apoi vremea se va răci treptat, astfel că în 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade”, precizează ANM, care a anunțat că probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, și doar izolat, în zona înaltă, și lapovițe sau ninsori, va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. În jurul datei de 14 aprilie se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate, au anunțat meteorologii.

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...