ces 2016

La expoziția actuală CES 2016, producătorii de automobile – în principal germane – au dus sistemele informativ-distractive la un nou nivel.

 

BMW a prezentat propriul plug-in sportiv i8 cu noua generație a tehnologiei touch screen iar Volkswagen a reînoit clasicul Microbus (microbus) pentru a demonstra încă odată inovațiile sale în ceea ce privește zona de entertainment a automobilelor produse. Audi a participat în acest sens cu un nou concept de panou virtual de bord bazat pe tehnologia de ecran AMOLED și a propus, de asemenea, și o previzualizare a câtorva noi tehnologii autohtone. Deși compania numește ideea sa proprie «panoul de bord» virtual (virtual dashboard), Audi nu a transformat întregul tablou de bord într-un display digital mare, cum a făcut-o Bosch. În schimb, a păstrat dimensiunea de 14,1 inchi a ecranelor AMOLED în partea din fața a automobilului și ecranul dublu tactil MMI pe consola centrală. ММI include zona informativ-distractivă în partea de sus a ecranului iar în partea de jos o tastatură pentru introducerea scrierii de mână și alte setări. Audi intenționează să se bazeze cea mai nouă achiziție a companiei: baza de date HERE pentru propriul instrument de suport al șoferului și tehnologia de lux automatizată. Împreună cu BMW și Daimler, Audi a finalizat achiziția HERE de la Nokia luna trecută. Instrumentele de înaltă precizie pentru vizualizarea drumurilor și aspectul infrastructurii vor avea o mare importanță pentru serviciile viitoare, prestate pentru șoferi și pentru asigurarea funcțiilor autonome. Ca și noutate, începând din 2017, compania intenționează să introducă pe modelele Q7 și A4 sistemul de informare privind indicatoarele rutiere, inovație ce va permite automobilelor să memoreze indicatoarele de limitare a vitezei cu ajutorul camerei de bord și să le trimită pe serverul central, unde ele vor fi analizate și trimise în alte mijloace de transport Audi echipate în mod corespunzător. Astfel sistemele central al automobilului va primi infromații despre limita vitezei în timp real, pentru a se adapta în siguranță și eficient la condițiile de drum.

Articol furnizat de AutopieseONLINE24.Ro

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Sevil Shhaideh, audiată la DNA - UPDATE

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, considerată o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, a sosit, vineri dimineață, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată. Ea a a...