Polițiștii rutieri prahoveni acționează cu 12 aparate radar de tip pistol TruCAM. Șoferii care depășesc cu numai 3-4 km/oră viteza legală pot scăpa fără sancțiune dacă nu au încălcat și alte reguli de circulație.
Potrivit celor mai recente modificări aduse Codului Rutier, limitele de viteză în afara localităților, pentru autovehiculele din categoriile A și B sunt următoarele:
- 130 km/h pe autostrăzi,
- 120 km/h pe drumurile expres,
- 100 km/h pe drumurile naţionale europene
- 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
- 110 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres, 90 km/h pe drumurile naţionale europene şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, D şi D1;
- 90 km/h pe autostrăzi, 85 km/h pe drumurile expres,
- 80 km/h pe drumurile naţionale europene şi 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1;
- 45 km/h pentru tractoare şi mopede; 50 km/h în localități.
În general, șoferii care depășesc cu câțiva kilometri limita de viteză și nu încalcă și alte reguli de circulație sunt ”iertați” de polițiști pentru că viteza înregistrată de aparatele de măsurare a vitezei (n.n. – cinemometre) poate diferi de cea reală, notează libertatea.ro.
„Pentru cinemometrele care funcționează doar în regim staționar, marja de eroare este de ± 3 km/h pentru viteze de până la 100 km/h și de ± 3% din valoarea măsurată pentru viteze de 100 km/h sau mai mari. Atunci când se măsoară viteza autovehiculelor aflate în mișcare, eroarea maximă admisă este de ± 4 km/h pentru viteze de până la 100 km/h și de ± 4% din valoarea măsurată pentru viteze de 100 km/h sau mai mari”, explică avocatul Tudor Ion pe blogul personal, potrivit sursei citate.