- Publicitate -

Lista bolilor care te lasă fără permisul de conducere

Data:

Distribuie articolul:

O afecțiune depistată de orice medic, nu doar cel de familie, te poate lasă fără permis de conducere.

- Publicitate -

Pentru a deține un permis auto, șoferii trebuie să fie într-o stare fizică și mentală adecvată, conform legii.

Astfel, există anumite afecțiuni medicale pentru care este suspendat permisul de conducere. Printre acestea se poate număra și depresia.

Autoritățile nu vor da dreptul celor care suferă de epilepsie, vertij, boli de inimă sau diabet să urce la volanul unei mașini.

- Publicitate -

Doar în cazuri excepționale, permisul de conducere auto poate fie eliberat sau reînnoit persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare. Dar numai după ce afecțiunea a fost tratată și doar în baza unui aviz eliberat de un medic specialist, potrivit antena3.ro.

Problemele respiratorii pot duce la suspendarea permisului de conducere

Persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale aparatului respirator ar putea fi restricționate în privința dreptului de a conduce. Pentru a redobândi permisul auto, aceste persoane trebuie să obțină aprobarea unui medic specialist.

În cazul insuficienței renale grave, menținerea permisului poate fi condiționată de avizul medical autorizat, alături de efectuarea unor controale medicale periodice.

- Publicitate -

De asemenea, tulburările psihice sau dependența de droguri, medicamente sau alcool exclud dreptul de a conduce. În situația în care astfel de afecțiuni sunt constatate ulterior obținerii permisului, acesta va fi suspendat automat.

Persoanele care suferă de diabet nu pot conduce o mașină

Persoanele diagnosticate cu diabet sunt restricționate în privința conducerea autovehiculelor. Cu toate acestea, dacă respectă un tratament medical și se angajează să își controleze nivelul glicemiei, pot menține permisul auto.

Sindromul de apnee moderată sau severă necesită consult medical specializat și obținerea unui aviz medical autorizat pentru menținerea dreptului de conducere.

- Publicitate -

Normele de acuitate vizuală binoculară sunt esențiale pentru a conduce. Dacă nu se îndeplinesc aceste criterii, conducătorii auto nu pot circula pe drumurile publice decât cu corectare vizuală, precum ochelari sau lentile de contact.

Problemele de auz, în special hipoacuzia profundă bilaterală, pot limita conducerea anumitor categorii de vehicule, cu excepția utilizării oglinzilor suplimentare.

Cardiacii nu au dreptul să conducă

Bolile cardiovasculare, cum ar fi bradiaritmia sau tahiaritmia, pot influența dreptul de conducere. Cu toate acestea, cu aprobarea unui medic cardiolog și tratament adecvat, permisul poate fi păstrat.

- Publicitate -

Cum obțin dreptul de a conduce persoanele cu afecțiuni locomotorii

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite celor care prezintă afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor.

Persoanele cu dizabilități pot primi dreptul de a șofa numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate. Iar în anumite cazuri va fi necesar și susținerea unei probe practice de conducere, potrivit Promotor.

De asemenea, avizul acordat trebuie să precizeze ce tip de modificare este necesară la vehicul.

- Publicitate -

Depresia te poate lăsa fără permisul de conducere

Depresia este o altă afecțiune care, indirect, te poate lăsa fără carnet. Majoritatea medicamentelor utilizate în tratarea acestei afecțiuni conțin substanțe cu efect psihoactiv sau psihotrop.

Aceste medicamente alterează capacitatea șoferului de a reacționa și îi scade atenția. De aceea, lege interzice conducerea unei mașini celor care folosesc astfel de tratamente.

Șoferii prinși sub influența acestor substanțe riscă să ajungă la închisoare. Conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive atrage suspendarea automată a dreptului de a conduce și se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Cine elaboreaza aceste norme medicale pentru obtinerea permisului de conducere auto? Interesant este ca in vreme ce in Romania NU poti participa la examenul auto daca ai o DISCROMATIE (boala de altfel prezenta la foarte multe persoane, in diferite grade), de daltonism nu mai zic, in UE se masoara acuitatea vizuala, si nu neaparat perceptia culorilor… De parca vreun semn rutier ar fi vreodata, oriunde in lume, compus din bile mici colorate. Mai mult decat atat, cu o asemenea discromatie, desi se pare ca nu esti bun pentru a fi sofer categoria B, esti suficient de bun pentru a fi inrolat in armata… Pe principiul – cine stie, poate o sa punem verde in loc de rosu sus la semafor, dar „trage in punctul mic verde, cel de langa rosu” se pare ca nu reprezinta o mare problema… Ce capete patrate pot gandi un asemenea sistem, ma scuzati, nu fac altceva decat sa incurajeze propagarea „atentiei” la cabinetele care ofera controale medicale viitorilor participanti la examenele pentru obtinerea permisului de conducere autovehicule.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -