Se anunță zile caniculare și instalațiile de climatizare ale autovehiculelor sunt mai mult decât oricând utile. Nu se mai pune doar problema confortului, ci devine o problemă de sănătate, chiar de viață pentru cei care au anumite afecțiuni cardiace sau respiratorii și sunt nevoiți să se deplaseze cu mașina în zilele toride.
Corect spus… ”este necesar să completăm freonul, dar nu este normal să completăm periodic, pentru că asta înseamnă că avem pierdere.”
Frecvent, la mașini apar probleme ale instalațiilor de climatizare. Ba se strică un compresor, ba se defectează comenzile din motive electrice sau mecanice, ba apare un por / o fisură în instalație. Cert este că ”ne trezim” cu un sistem de climatizare care ori funcționează ca un ventilator banal, ori deloc.
Știm că sunt mulți care spun ”Dar înainte, când nu exista sistem de aer condiționat în autovehicule, cum era? Totuși, oamenii se deplasau…” Așa este, se deplasau, neavând alternative. Ba cu geamurile deschise, ba cu un ventilator de bord, fiecare cum putea. Doar că, acele vremuri au trecut și nu este cazul să ne raportăm la ele. Important este ce facem astăzi.
Ai rămas fără aer condiționat/climatizare a mașină, nu te pricepi la astfel de problemă tehnică, iar primul gând este să completezi freonul, pentru că așa ai auzit?
Citește continuarea articolului pe www.icars.ro AICI