- Publicitate -

Rezultatele acțiunii din ultimele două zile, pe șoselele din Prahova – au fost prinși 23 șoferi beți (17 contravenții și două cazuri penale) și doi șoferi drogați

Pe parcursul a două zile, 10 și 11 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat pe linia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special cele produse pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Peste 200 de polițiști prahoveni au organizat 80 de filtre rutiere și au efectuat peste 800 de testări cu aparatele etilotest dar și 70 de testări cu cele DrugTest.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 17 sancțiuni pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice în valoare de 18.270 de lei.

Au fost constatate 13 infracțiuni, dintre care 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea vehiculelor neînmatriculate, fără permis de conducere.

Exemple din data de 11 iunie a.c.

La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 8.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Gării din oraș au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Baba Ana.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 9:00, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Drajna au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, din comuna Gura Vitioarei, cu privire la faptul că ar fi fost șicanat în trafic, pe raza comunei Măneciu.

În baza sesizării polițiștii s-au deplasat în zona indicată, iar din primele verificări au constatat faptul că, un tânăr în vârstă de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN1A, din direcția Vălenii de Munte către Cheia a fost șicanat în trafic de un alt conducător auto, în vârstă de 26 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul tânărului de 26 de ani, rezultatul a fost de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, conducătorul auto în vârstă de 26 de ani a fost sancționat conform OUG 195/2002R., cu amendă în valoare de 580 de lei pentru comportament agresiv în trafic și cu amendă în valoare de 200 de lei pentru adresarea de injurii, conform Legii nr.61/1991.

Tot ieri, în jurul orei 9.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Bărcănești au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Ploiești, care circual din direcția București către Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 22.45, polițiștii Secției de poliție rurală Valea Călugărească, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza satului Moara Nouă s-ar fi produs un accident rutier cu pagube materiale.

Întrucât unul dintre conducătorii auto, în persoana unui tânăr în vârstă de 19 ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Noaptea trecută, în jurul orei 2.30, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cocorăștii Colț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 144, în comuna Ariceștii Rahtivani au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O oră mai târziu și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Măneciu au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost transportați la spital pentru prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri, 11 iunie a.c., jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe strada Sălaj, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comuna Cornu.

Cu ocazia solicitării documentelor personale și pe cele ale autoturismului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În jurul orei 00:40, tot polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență au oprit, pentru control, pe strada Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Valea Doftanei.

Cu ocazia solicitării documentelor, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la spital pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza de competență au oprit pentru control un autoturism cu număr provizoriu condus de o femeie în vârstă 44 de ani, din comuna Valea Călugărească.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a expirat încă din luna mai a anului 2022.

În jurul orei 19.45 tot polițiștii Biroului Rutier Ploiești au oprit pentru control un autoturim condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Ploiești, care circula pe Bulevardul Republicii către Gara de Sud.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului în cauză a expirat încă din luna august a anului 2021.

Puțin mai târziu, a fost depistat în trafic un alt conducător auto, în vârstă de 19 ani, din orașul Mizil, care în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului condus a expirat încă din luna martie a anului 2022.

Și pe timpul nopții, în jurul orei 00.15, polițiștii Secției de poliție rurală Puchenii Mari au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa din direcția satului Olari către satul Independența, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Gherghița.

Cu ocazia verificării documentelor, respectiv a autorizației de circulație provizorie s-a constatat faptul că valabilitatea acesteia este expirată din luna aprilie a anului 2022.

În toate cele 4 cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

POLIȚIȘTII PRAHOVENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE PE TOATĂ PERIOADA MINIVACANȚEI DE RUSALII, ÎN TOT JUDEȚUL PRAHOVA!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

RO-ALERT emis în Câmpina. Un urs a fost văzut pe strada Pădurii

Un mesaj RO-ALERT a fost emis joi seară, în Câmpina, după ce prezența unui urs a fost semnalată pe strada Pădurii. Locuitorii sunt sfătuiți...

Idei de weekend: Trovanții Buzăului într-o excursie de jumătate de zi

Weekendul trecut ne-am trezit duminică dimineață cu chef de ducă. Bineînțeles că am exclus din start Valea Prahovei. Dacă la dus ar mai fi...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

RO-ALERT emis în Câmpina. Un urs a fost văzut pe strada Pădurii

Un mesaj RO-ALERT a fost emis joi seară, în Câmpina, după ce prezența unui urs a fost semnalată pe strada Pădurii. Locuitorii sunt sfătuiți...

Idei de weekend: Trovanții Buzăului într-o excursie de jumătate de zi

Weekendul trecut ne-am trezit duminică dimineață cu chef de ducă. Bineînțeles că am exclus din start Valea Prahovei. Dacă la dus ar mai fi...

Ce nereguli a găsit Camera de Conturi la DSP Prahova

Auditorii de la Camera de Conturi au efectuat un control la DSP Prahova în urma căruia au constata mai multe nereguli. Conducerea instituției a...

Cristina Filoneanu, profesoara de engleză care îi motivează pe elevi să-și exprime emoțiile în mod creativ – VIDEO

Silvia-Cristina Filoneanu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. A fondat clubul “Wild Ink Creative Writing Club” și...

Perseide: Cum poţi să admiri ploaia de stele căzătoare care atinge punctul maxim pe data de 12-13 august

Zilele acestea are loc fenomenul astronomic care marchează, în fiecare an, luna august și care este cel mai celebru curent de meteori. Faza maximă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -