icars.ro: Greșeala frecventă care poate ucide în trafic (video)

0

Să nu încetinești la trecerile de pietoni = să poți ucide în orice clipă. Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care mulți șoferi o fac pe drumurile publice.

Legislația este cât se poate de clară în privința obligativității încetinirii autovehiculelor la apropierea de trecerile pentru pietoni: 30 km/h în localitate și 50km/h în afara ei. Ar fi limitele care ne permit să oprim în condiții de siguranță, acea marjă în care putem reacționa, chiar și în cazurile în care pietonii nu se asigură la traversare.

Atent sau nu, un pieton lovit pe trecere atrage automat vinovăția șoferului. Se discută frecvent în spațiul public despre lipsa marcajelor dau semnalizarea rutieră deficitară, însă în cazul de astăzi este exclusiv vorba despre inconștiența unui șofer.

Continuarea pe www.icars.ro, AICI.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău