icars.ro: Deși RCAul s-a dublat sau chiar triplat, poți să plătești mai puțin. Există o metodă legală, în anumite condiții

0

Icars.ro – site de anunțuri gratuite auto-moto/blog&vlog continuă campania de informare a posesorilor de autovehicule, pe care prețurile momentului îi lovesc din plin. Scumpirile carburanților, asigurărilor, pieselor de schimb sunt deja extrem de apăsătoare pentru bugetul fiecăruia, scopul nostru fiind în acest moment identificarea soluțiilor care să diminueze aceste costuri.

Icars.ro: Falimentul City Insurance a produs un cutremur pe piața asigurărilor RCA din România. Șoferii s-au convins de efecte abia când a sosit momentul să își reînnoiască polițele.

Piața asigurărilor pare una care a fost scăpată din mâini de Autoritatea de Supraveghere Financiară, cea care reglementa limitele și felul în care evoluau prețurile polițelor RCA. Deși erau semnale în piață că City Insurance urmează să se prăbușească, ASF nu a acționat din timp, fie și pentru a avertiza asupra pericolului. Este însă deja prea târziu, iar efectele se văd.

Euroins pare acum să fi preluat cea mai mare cotă de piață din cea lăsată în urmă de City, iar asta datorită prețurilor practicate, mai mici decât cele ale competitorilor. Cu toate acestea, prețurile au explodat, ajungând la valori duble sau chiar triple pentru polițele RCA. Motivul invocat: temerile ca noua situație să nu semene cu falimentul City, societate care nu a mai putut face față volumului de daune.

Motivul este doar unul de suprafață, în realitate fiind mai mulți factori care au generat falimentul. Vorbim aici despre fraude, despre supraestimări ale unor daune, chiar dacă teoretic existau grile după care se acordau despăgubirile. Tot la capitolul factori cauzatori de faliment se mai adaugă și manevrele financiare interne de la City, cele care au prejudiciat fondul din care se acopereau daunele.

Citeștepe icars.ro AICI continuarea despre cum poți beneficia de o poliță RCA cu preț mai mic decât oferta inițială făcută de asiguratori.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău