Falimentul City Insurance plafonează de facto prețurile RCA pentru șoferii profesioniști

0

Pe lângă cele trei milioane de șoferi amatori care cumpărau anual RCA de la ei, City Insurance asigura și circa 70% din parcul de autocamioane înregistrate pe firme din România. Prețurile practicate de companie, dovedite nesustenabile chiar prin falimentul său, erau cu mult sub concurența.

Datele de vânzare analizate de Economica.net arată că, astăzi, asigurarea unui camion de peste 16 tone fără daune la activ și fără istoric pozitiv (adică B0) costă undeva spre 15.000 de lei, față de 6200-6500 de lei, prețul cu care vinde City în ultima perioadă. Este o creștere substanțială, însă transportatorii, ca și persoanele fizice de altfel, au o soluție legală pentru a reduce tariful și au început deja să o folosească.

Biroul Asigurătorilor  de Autovehicule (BAAR) a primit primele cereri din partea unor clienți de asigurări care intră în categoria denumită de lege asigurați cu risc ridicat. Este o premieră în cei peste patru ani de când a fost introdusă această prevedere legală. Despre ce este vorba? Legea spune că, dacă un client primește de la trei firme de asigurare diferite oferte care să depășească cu mai mult de 36% tariful de referință aferent categoriei sale, atunci se poate adresa BAAR, care îl va repartiza către un asigurător la un preț cu 36% mai mare decât referința. Este, în fapt, o formă de plafonare a tarifelor prin care se evită creșterea foarte mare a prețurilor.

După ce ASF a ridicat licența City Insurance și a decis să formuleze cerere de faliment pe numele companiei de asigurări care domina piața RCA, creșterea prețurilor a devenit inevitabilă. Dacă în cazul șoferilor amatori, majorarea de tarife nu este, cel puțin pentru moment, una spectculoasă, în ceea ce privește transportatorii, scumpirile sunt masive, după cum arată datele de vânzări consultate de Economica.net.

Citește articolul integral pe economica.net

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău