Video: Încă un iresponsabil filmat în timp ce depășește peste linia dublă, în apropiere de Ploiești

0

Pe Observatorulph.ro și Icars.ro continuăm campania prin care susținem legalizarea utilizării ca probe pentru imaginile surprinse de camerele de bord.

Zilnic apar înregistrări ale încălcării Codului Rutier, însă legislația nu permite deocamdată utilizarea acestor probe, dacă imaginile nu au fost surprinse de o cameră radar omologată sau abaterile nu au fost constatate în mod direct de către un polițist.

În filmarea trimisă astăzi de un cititor, surprinse în zona giratoriului suspendat de pe Centura de Est a Ploieștiului se poate observa cum șoferul unei autoutilitare (B304FMV) depășește un camion peste linia dublă, manevră care în mod normal l-ar lăsa fără permis de conducere.

Desigur, în astfel de situații, apar și susținătorii celor care fac asemenea depășiri, motivând că mulți circulă pe banda a doua, uitând să mai revină pe prima, conform Codului Rutier. Este însă acesta un motiv pentru ceilalți participanți la trafic să încalce și ei Codul Rutier? Categoric NU!

Cel care depășește va spune că s-a asigurat că nu vine nimeni din sens opus, însă nici aceasta nu este o justificare legală.

La fel de adevărat este că atunci când ”zmeii șoselelor” produc accidente grave, urmare a unor asemenea manevre, susținătorii lor dispar din secțiunile de comentarii.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău