VIDEO CU IMPACT EMOȚIONAL! Pieton accidentat pe o trecere din Ploiești. Șoferul vinovat comite o a doua greșeală

0

Accidentul produs miercuri după amiază, aproape de ora 16, în cartierul Albert din Ploiești, a fost surprins de camera de bord a șoferului aflat în spatele mașinii implicate în evenimentul rutier.

Un șofer neatent, deși două mașini de pe prima bandă opriseră la o trecere de pietoni, unde un bărbat se angajase într-o traversare regulamentară, își continuă drumul și lovește în plin pietonul, aruncându-l pe trecere.

Nu avea viteză mare, poate de aceea pietonul a scăpat doar cu leziuni. (Citește știrea inițială AICI, conform datelor furnizate de IPJ Ph). A fost transportat la spital cu o ambulanță SAJ pentru îngrijiri și analize amănunțite, necesare în astfel de cazuri.

Neatenția care a generat accidentul nu a fost însă singura greșeală a șoferului vinovat. Deși în legislație se specifică clar cum se procedează în astfel de cazuri, pentru a preîntâmpina alte probleme cum ar fi leziunile cervicale sau agravarea unor posibile leziuni intene, șoferul probabil speriat încearcă să-l ridice rapid pe pietonul lovit, trăgându-l de mână. Șoferul a cărui cameră auto a surprins atât accidentul cât și momentele de după îi atrage atenția să aibă grijă și să nu îl miște, fiind necesară mai întâi evaluarea stării victimei.

În mod normal, dacă există posibilitatea, se imobilizează zona cervicală sau se păstrează poziția celui rănit până la sosirea echipajului de prim ajutor, care va acorda ajutorul de specialitate.

Atragem atenția încă o dată asupra necesității anticipării unor astfel de momente din trafic, care nu de puține ori s-au soldat cu tragedii.

Imaginile (necenzurate) au ajuns și în posesia Serviciulul Rutier al IPJ Prahova, constituind acum probă în cercetarea cazului.

(video – cititor Observatorulph.ro – canal YouTube Icars România)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău