Video: Încă un șofer iresponsabil pe DN1B, în Prahova, cu Mercedesul pe contrasens – Apel către parlamentari

5

În mai puțin de o săptămână, este al treilea șofer care depășește peste linia continuă, în aceeași zonă a DN1B, în apropiere de Valea Călugărească. Este momentul să facem un apel la parlamentari, să urgenteze modificarea legislativă care va salva viețile unor oameni nevinovați.

În mai puțin de o săptămână, cazul de astăzi este cel de al treilea similar, înregistrat de o cameră de bord, pe DN1B. Despre celelalte două și ce poate face legal poliția citiți accesând linkul de AICI.

Deși am scris în repetate rânduri despre acest subiect, dat fiind că luna trecutp 15 persoane și-au pierdut viața pe șoselele din Prahove, alte zeci fiind rănite grav, vom insista până când legislația va fi modificată, astfel încât astfel de acte de iresponsabilitate la volan să fie sancționate sever, până la interzicerea dreptului de a mai deține permis de conducere.

O altă modificare pe care o vizăm și pentru care insistăm este admiterea ca probă a imaginilor de pe camerele de bord. În momentul de față, legislația nu permite sancționarea șoferilor, putând fi luate în considerare doar imaginile de pe camerele omologate sau situațiile în care polițiștii constaă fapta în mod direct. Omologarea s-ar justifica doar în cazul depășirii vitezei legale, ceea ce nu este cazul, pentru că o faptă ca cea din înregistrarea de la finalul textului nu lasă loc de interpretare.

Discutând cu specialiștii în drept, aceștia au invocat și posibilitatea ca unele imagini să poată fi contrafăcute cu diverse scopuri, însă nu avem niciun dubiu că cine s-ar încumeta să facă așa ceva nu ar fi descoperit în cazul unei expertize, urmând să suporte consecințele penale ale faptei.

Aceste modificări legislative au fost deja puse pe traseul aprobării, însă s-au blocat în dezbateri de câțiva ani. Este momentul ca parlamentarii să facă tot ceea ce este posbil pentru deblocarea situației și reluarea parcursului legislativ pentru adoptare.

Revenind la cazul de astăzi, un șofer iresponsabil aflat la volanul unui Mercedes cu nr de înmatriculare PH 79 FBY, în condiții de carosabil umed, efectuază o depășire pe contrasens, una dintre maverele cele mai periculoase, aflate în topul cauzelor generatoare de accidente.

Șoferii care fac astfel de manevre invocă adesea faptul că fac astfel de depășiri ilegale pentru că sunt alții care insistă să meargă exclusiv pe banda de lângă axul drumului, refuzând să revină după devansări pe prima bandă. Aceștia din urmă, la rândul lor, invocă starea precară a carosabilului de pe banda 1. Indiferent de motivele invocare, încălcarea unei reguli de circulație nu are nicio justificare, mai ales că se face printr-o manevră extrem de periculoasă, care nu de puține ori are consecințe letale pentru alți nevinovați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

5 COMENTARII

  1. Daca tot ii doare atat de mult de veridicitatea filmarilor, se pot impune niste conditii astfel incat sa nu poata fii contestate. Trebuie doar sa vrei. Dar, cine stie cine si ce se mai vede pe acolo, nu e bine… Politia Rutiera face doar figuratie, politia locala (nu am si litere mai mici, ca asa le-as fi scris numele) sunt ca majoretele, Dumnezeu cu mila ca altfel mori fara sa stii ce te-a lovit…

  2. Cel cu Mercedes a greșit grav, insa și cel care a filmat trebuia sa elibereze banda a doua în condițiile în care aceasta era libera si părea perfect circulabila, fără gropi sau alte obstacole!

  3. Se vede de la o posta ca cel care filmeaza sta intentionat pe banda 2, in loc sa se retraga pe banda 1…urmariti cu atentie Opelul de pe banda 1.. Probabil ca Mercedesul a stat ceva in spatele celui de pe banda a 2-a. Si daca te grabesti un pic ca poate te-a sunat cineva de acasa sa-i duci ceva pastile…sau mai stiu eu ce alta urgenta ai avea, nu ai loc de catziva (nu toti ) ofustucati dinastia care daca au camere de bord cauta sa mearga super regulamentar chiar daca banda 1 e libera si uite asa va dau voua subiecte de stiri de 2 lei. Spun asta ca poate intamplator eram in spatele Mercedesului iar dobitocul cu camera efectiv nu se dadea la o parte si mai apasa si pedala de frana din cand. Rusine inca o data asa zisilor colaboratori ai observatorului ph.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău