Ediție de colecție Icars – Din scaunul cu rotile, la volanul unui BMW. Un ploieștean cu picioarele paralizate conduce zilnic o mașină adaptată dizabilității sale

0

Despre ploieșteanul Cătălin Petroșanu am mai scris un articol în 2017. Auzisem despre el, despre drama trăită în copilărie, despre pasiunea sa pentru mașini. Alături de echipa Icars, pentru că împărtășim pasiunea pentru mașini, am decis să vă prezentăm un episod așa cum nu mulți s-ar încumeta să facă, deși Cătălin poate fi un exemplu de voință pentru mulți dintre noi.

La doar 8 ani, într-o zi a vacanței de vară, Cătălin se juca alături de prieteni. A găsit în iarbă o pilă, pe care apoi a aruncat-o, urmărind cum se înfige în pământ. Una dintre încercări a eșuat, iar pila aruncată în aer i-a picat pe coloana vertebrală, înfigându-se în spate și lăsându-l cu o dizabilitate cumplită pentru tot restul vieții – paralizia permanentă a membrelor inferioare.

Poate pentru mulți adevărata viață s-ar fi terminat aici, însă nu și pentru Cătălin. Și-a acceptat noul statut și a continuat școala, apoi și-a găsit un loc de muncă, la care merge zilnic. Are trei scaune cu rotile, fără de care nu se poate deplasa: acasă, la birou și… în mașină.

Citiți povestea lui în articolul ”Nu mi-e milă de Cătălin!”

Cătălin are permis de conducere și o mașină pe care și-a dorit-o enorm, un BMW 535 D (e60), pe care l-a cumpărat la mâna a doua și pe care l-a adaptat conform nevoilor sale și mai ales conform legislației. Conduce deja de aproximativ 20 de ani și niciodată nu a provocat vreun accident, fiind la a patra mașină. Păstrează și bătrâna Dacie a familiei, la care spune că nu va renunța niciodată, însă BMW-ul rămâne pasiunea vieții lui.

Când nu este la muncă, este în garaj, meșterind și îngrijind mașina atât cât mobilitatea îi permite.

Duminică, 16 mai 2021, de la ora 18.00, echipa Icars va difuza o ediție specială a vlogului auto, filmat alături de Cătălin Petroșanu, un om mai normal decât mulți dintre noi, un om de la care am învățat că ”nu există nu se poate”. În premieră, vă oferim câteva secvențe din ediția care va fi duminică:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău