- Publicitate -

Băiete, dacă nu te pot convinge să nu te sinucizi, pot să te rog să nu îi iei și pe alții cu tine?

Zi de zi mor oameni nevinovați pe șosele. Sunt atât de multe cauze, se discută obsesiv despre ele, dar fără efect. Cu teribilismul din prostie e cumplit de greu să te pui.

- Publicitate -

Și dacă efortul de a convinge prostul să nu se sinucidă pare zadarnic, măcar de o rugăminte ar putea ține cont: să nu îi ia și pe alții cu el. Pledoaria care urmează este construită pe un limbaj pe înțelesul prostului, poate măcar așa dă rezultate.

Aproape că nu trece săptămână fără cel puțin o tragedie pe șoselele din Prahova și zilnic pe cele din țară. Le consemnăm și mergem mai departe, convinși fiind că urmează și altele, mame de autori fiind constant însărcinate. La fiecare dintre ele ne exprimăm cu grijă, atenți la limbaj, să nu cumva să lezăm vreun dobitoc iresponsabil. Uite că în textul de azi o să fie altfel. Să pornim de la exemplul recent, consemnat AICI și AICI. În comentariile de la știrea de AICI găsiți și imaginile cu șoferul criminal, un tânăr de 22 de ani care depășea în mare viteză mașinile aflate în trafic, imagini surprinse de camera de bord a unui atovehicul pe care l-a depășit. Nu peste mult timp, șoferul iresponsabil avea să se înfigă într-un copac, cu acul vitezometrulul blocat la 150 km/h, ucigându-și un pasager și trimițând alți doi în spital, dintre care unul în comă profundă.

Să discutăm puțin despre asta, fără a face referire explicită la specimenul care a provocat tragedia, pentru că nu îl cunosc personal și nu știu ce ”l-a mânat în luptă”, dar este reprezentativ pentru ceea ce urmează… Ai obținut un permis de conducere. Este greu de înțeles pentru un om normal cum ai făcut-o, atât timp cât abia silabisești. Poate că reușești să citești legislația, dar nu îi înțelegi sensul. Unii numesc asta analfabetism funcțional. Ai trecut chiar și de testarea psihologică. Asta se poate trece destul de ușor, dar fiind interesul destul de scăzut al unor centre medicale, chit că mai sunt și serioase printre ele. E suficient să existe câteva clinici cu indolenți și acestea se transformă în fabrici de șoferi kamikaze.

Așadar, ai un permis de conducere. Ești tânăr și ai o viață în față. Glumesc!… Ai puțin timp la dispoziție să demonstrezi ce Schumacher ești și cum poți tu să te iei în gură cu viteza luminii. Lumina nu conduce o tărăboanță de BMW, Mercedes, Audi sau orice altă marcă, așa că poți să crezi că ai toate șansele să o bați la o liniuță. În fond, cine e lumina asta de poate ea să meargă cu ce viteză vrea? Păi, nu o faci tu din pedală?

Fie ți-ai cumpărat o cutie pe roți din munca ta, la ”venerabila” vârstă de aproximativ 20 de ani, fie tac-tu ți-a luat sicriul în care să demonstrezi ce bărbat zace în tine, e clar că timpul nu mai are răbdare și trebuie să te afirmi. Ești nebun? Cum să nu ajungi tu la știri, când ajung toate nulitățile? Și ce să vezi… dorința îți este îndeplinită. Chiar ajungi la știri. E drept că nu pe podiumul de la Formula 1, cu șampania în brațe, cu pe podiumul de la UPU, cu perfuzia în venă.

Festivitatea nu se termină aici. La ușa salonului de spital te așteaptă niște băieți cu caschete, care după ce ți-ai revenit (”norocul” prostului), îți vor lua un interviu detaliat și apoi îți vor înmâna o diplomă. Ei îi spun mandat, dar să nu crezi toate răutățile.

- Publicitate -

Începe adevăratul spectacol. În timpul interviului afli că cei aflați în mașină cu tine, cei pe care i-ai luat la demonstrația de virtuozitate… au murit. De fapt, mai corect spus, i-ai omorât sau i-ai mutilat pe viață. Erau prietenii tăi, cei cărora voiai să le demonstrezi ce minunăție de șofer ești și ce mașină mișto și puternică ai, de parcă tu ai construit-o. Sigla de pe capotă îți dă aripi. Nu știai exact cine primește aripile, așa că tocmai i-ai pricopsit pe prietenii tăi cu ele. Cum suporți asta? O să ai ani buni să o digeri, în liniște, ei în loc luminat și cu verdeață, tu în loc răcoros și cu gardieni, la sectorul meditativi.

Stai liniștit, pentru că și după ce ieși de acolo, tot nu scapi. Coșmarul o să te urmărească toată viața, familiile lor la fel, conștiința (dacă există) te va urmări și ea. Și pentru ce? Ce ai demonstrat? Cumva că orice prost poate să apese o pedală de accelerație? Asta știam toți deja.

Să recapitulăm: producătorii din industria auto nu au nicio vină pentru că tu ești prost. Nu sigla conduce, deși ai reușit cu succes să faci de râs câte branduri, iar oamenii au ajuns să se ferească de BMW, AUDI etc de parcă toții șoferii lor sunt bombardieri. Știm bine că nu e așa. La câte accidente grave cu Loganuri și Skode sau VW am publicat, putem să demontăm ușor o astfel de teorie.

- Publicitate -

Ca să nu mai pierdem timpul, deși pentru tine timpul are acum alte valori, știind că e greu să te conving să nu mai faci pe nebunul pe șosele, ai măcar decența ca atunci când te apucă stările sucididale să nu iei pe nimeni în mașină și să cauți un câmp cu maci și copaci, nu un drum public pe care circulă oamenii nevinovați, cu bun simț și cu respect și responsabilitate față de semenii lor. Nu poți avea câte un polițist pentru fiecare prost de la volan, pentru că nu ai de unde scoate atâția polițiști, mama primei categorii fiind permanegt gravidă. La final toată lumea va fi fericită de rezultat, încadrându-l cinic dar productiv la selecție naturală. Și dacă te încălzește cu ceva, la final vom putea spune liniștiți: ”Mamăăă, ce viteză a prins prostul ăsta! Noroc că nu a ma luat pe nimeni cu el!” Să știi că o vom spune admirativ la adresa ta, apeciidu-ți ultima dovadă a abilităților de șofer.

PS: Te-a deranjat exprimarea din acest text? Mă bucur nespus, dar nu pentru tine, ci pentru cei pe care sper să îi cruți. Hai că poți!

Provocarea observatorul prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

45 COMENTARII

  1. Cel mai prost articol făcut vreodată. Nu zic ca e copilul un sfant, dar nici sa scrii un articol în care sa denigrezi atât copilul cât și familia acestuia (țin sa va specific domnule jurnalist ca, tatăl copilului e decedat). Deci cum a-ți specificat în articol ca nu îl cunoașteți, nu aveți niciun drept sa îl faceți albie de porci sau sa ii aduceți în discuție familia… Rușine sa va fie cu acest articol!!!! În locul acestei familii am putea fi oricare dintre noi, nu ar trebui sa fim rai sau sa ne dăm grandomani prin asemenea afirmații. Rușine!!!
    În loc sa scormonim tot felul de critici și injurii (ca la asta ne pricepem cel mai bine, ce sa zic..) mai bine facem un articol la nivel național în care sa învățăm tinerii din ziua de azi ceva!!!

    • Ești prea prost. Oare nu te doare când respiri? Cred ca și porcii sunt mai deștepți ca tine dacă ai putut sa debitezi un așa comentariu. Atât poți sa înțelegi, dar la asemenea personaje ca tine ar trebui interzis până și dreptul la exprimare.

    • Ta`su e mort? Imi pare rau dar si bine ca sunt sigura ca altul ca el nu mai face! Oricum ar fi scris-o, un lucru e cert: retardatii astia nu ar trebui sa aiba carnet, bani, nimic pe mana prin care sa poata face rau altora. Ba mai mult, ar fi fost bine sa nu se fi nascut un astfel de specimen. Unul care ia viata altuia, nu are dreptul la viata (indiferent ce spun drepturile omului), nu mai are niciun drept la nimic atata timp cat nici celui pe care l-a omorat nu i-a dat sansa sa aleaga.

    • Așa, și daca tatal acelui baiat este mort , asta ii da dreptul sa ia
      vietile unor oameni nevinovati?
      Sa va spun un lucru , mama baiatului care a decedat este si ea moarta , si inca ceva , cum v-ati gandit ca tatal baiatului acela e mort, v-ați gandit si la tatal baiatului decedat care isi conduce copilul la groapa ?
      Cum v-ați pus in locul soferului, puneti-va si in locul parintelui care dupa ce si-a condus sotia la groapa , acum isi conduce si copilul , imi pare rau dar cred ca nu conștientizați gravitatea situației .

  2. Cel mai prost articol făcut vreodată! Rușine !! In loc sa jignești și sa denigrezi aceste persoane ar fi trebuit sa faci un articol educativ din care urmăritorii sa învețe ceva din aceste tragedii care se intampla !

    • Ia-te cu Petcu de mână și aruncați-vă in abis, e prea multă prostie pe m2 dacă vă întâlniți voi. Du-te la sapa, ca altceva n-ai ce sa faci cu puterea ta de înțelegere.

  3. Bravo mai bombardierule! Ziaristul este de vina Ca l-a criticat .
    Asta este nivel tau?!!!!?
    Daca in masina aia care a imbratisat pomul se afla mama ori tatal tau Sau fratii Tai…ziaristul era de vina…????!!!!!
    Frumos gandit !
    Tine-o tot asa si vei fii urmatorul pasager in vero masina kamikaze impreuna cu alti bombardieri Ca fine !

  4. Sunt curios cati dintre voi isi mai aduc aminte de accidentul pe urma caruia tot orasul plangea un tanar si pe iubita lui, morti in accident rutier pe undeva pe la Movila Vulpii… Fara a mai tine cont ca EL a intrat pe contrasens, fortand soferul nevinovat sa isi vada mama din dreapta cum moare… Pe el nu l-a plans nimeni, mama lui era personaj secundar si neimportant, importanta era iubirea dintre sinucigas si mandra lui… Bravo, cate un articol din asta in fiecare zi!

  5. @Petcu și Chiva: Articolul trage un semnal de alarmă pentru ca astfel de tragedii provocate de teribiliști să nu se mai întâmple. Atât.
    Doar că pe voi doi nu prea vă ajută mintea să-l înțelegeți, ce-i drept are cam multe rânduri…

    • @manole, nu știu pe care din noi nu ne ajuta mintea. Domnul dacă a avut intenția de a trage un semnal de alarma, putea în mii de feluri mai educative și mult mai frumos puse în rânduri…nu sa folosească cuvinte jignitoare. Cum am specificat și mai sus.. Nu zic ca băiatul respectiv e un sfânt. A produs o tragedie, doamne ferește, nu dorim nimănui sa li se întâmple asa ceva, dar nici unui asemenea articol nu-i dau frâu ca este wow și are dreptate prin ce a scris domnul. Aici fiecare își spune punctul de vedere. În loc sa jignim, zic sa fim mai buni și mai uniți!!

  6. Domnul Petcu,se pare ca nu ati inteles nimic, ce legătură are faptul că băiatul are unul din părinți decedați??unde i relevanță?aici era vorba despre despre tupeul si curajul de a avea puterea sa apeși accelerația până la 150km/h !!!Si unde ???ce era autostrada???Si acolo ai O limita ….
    Cuvintele sunt de prisos, Dumnezeu sa l ierte!

  7. Este o portiune de drum ce in fiecare seara sunt curse de masini,acest cineva care s a incolacit dupa pom a avunt nesansa de a se lovii! Din pacate si cu altii in masina!

  8. Un articol de doi lei. Este adevarat ca baiatul a gresit apasand intr-atat pedala de acceleratie dar de ce te iei de familia lui? Stii ce fel de oameni sunt, prin ce drame au trecut?? Este singurul care a facut sau care face asta? Cu siguranta ca pentru el a fost o lectie mult prea dura, viata pe care a luat-o ii va fi pe constiinta, poate va fi o lectie si pentru alti vitezomani dar de aici si pana la a face referire la parintii copilului e cale lunga! Viata le-a adus destule necazuri, lasati-i familia in pace!

  9. Superb articolul, pt cine are minte să și înțeleagă mesajul lui!
    Din păcate, nu toată lumea gândește ca acest jurnalist și în continuare vom mai avea parte de asemenea triste știri!
    Rușine să le fie celor care acuză crudul adevăr, care apare în acest articol!

  10. Foarte bine scris și cu decență macar de l-ar citi teribiliștii La care se referă articolul printre ei se pretează să menționați și o altă clasă de șoferi și anume cei pe două roți o spun cu durere in suflet pentru că și eu sunt și șofer și motociclist.

  11. Slab articolul pt ca vorbeste in termeni prea indulgenti fata de un fenomen masiv cu efecte devastatoare asupra colectivitatii- situatia a ajuns la cote alarmente, cum am ajus sa avem asemenea specimene pe sosele? Ce masuri sau incercari de stopare se iau concret? este vizibila din spatiu coruptia masiva din multe institutii ale statului. Sanatatea proprie este responsabilitatea purtatorului, nu a altuia. Asadar aia care s-au urcat cu dobitocul planetei in masina, si-au facut-o cu mana lor in primul rand, imbecilul care a scapat nu are nici o raspundere morala. Inutil ca aia care s-au urcat in masina imbecilului au fost prosti si nu si-au dat seama cu cine au de-a face, ca au fost oropsiti de soarta si n-au avut parte de o educatie ok, care sa-i ajute sa discere ce e bine de ce poate duce la rau. In final au pierit pe mana lor. Bine ca dobitocul planetei n-a intrat in persoane random pe sosea, care au avut ghionul sa imparta aceeasi bucata de planeta cu acest neispravit in momentul respectiv, atunci ar fi fost mai tragic. Dar pentru retardatii care s-au urcat cu ala in masina, victime ale propriilor familii ca n-au fost invatati cum sa se raporteze la viata si la oameni, sa n-aveti nici macar mila, pentu ca aratand mila de fapt deveniti complici la viitoare fapt asemenea.

  12. Felicitari bombardierului . Un factor de risc mai putin pentru mine.
    Faptul ca si-a intalnit tatal mai repede decat ar fi fost normal nu are nicio relevanta, pana la urma timpul e doar o inventie omeneasca.
    De cei care s-au urcat in masina cu el nu imi pare rau, erau din acelasi aluat cu siguranta. Si am dreptate , daca o ganditi la rece. De parintii lor da, probabil ca abia acum realizeaza implicatiile temporale ale prezervativului
    Excelent articol, felicitari pentru curaj !

  13. Daca eram din familia astuia te dadeam in judecata si castigam procesul! sa-ti fie rusine , mi-e scarba de ce prostii scrii!

  14. Prostii poate sunt lezati de acest articol, din pacate este adevarat. Sunt rea multi teribilisti pe sosele, cu masini puternice cumparate de parinti iresponsabili, doar pentru a arata cat de multi bani au ei. Mor oameni nevinovati din cauza dobitocilor astora…

  15. Dragi Petcu si Chiva dacă nevinovatul asta cu tata decedat fi ei țărână ușoară va ucidea un membru al familiei ce ma mai spuneati.

  16. Acesti „copii fara minte” ca la 20 de ani nu ai minte multa,decat fală si „uite nene ce masina jmechera am” .
    Parintii sunt cei mai de vina pentru aceste intamplari .
    De ce cumperi, tu ca parinte o masina de „fuga” copilului tau?
    De ce vrei sa ii grabesti moartea?
    Am uitat,”sa vada lumea/prietenii ,uite ce masina i-am luat lu’ fimiu,e cel mai tare”
    Pacat,pentru ca asa mor oameni nevinovati,am ajuns sa ne fie frica sa mergem pe strada,nu stii de unde te ia!

  17. Acest băiat locuiește pe strada mea la 7 case de mine,nu și-a omorât tatăl ci vărul cu care locuia in aceși curte in vârstă de 19 ani pasagerul din dreapta,intre timp a mai murit incă un pasager iar altul este in comă profundă .Acest băiat era pericol pe șosele chiar si in sat unde erau copii…acesta era stilul lui de mers zi de zi pe orice drum sau șosea din țară,in sat se dădeau mașinile la o parte să treacă el….păcat de tinerețea lui și de cele 2 persoane care a decedat plus a 3 a care este incă in comă !!!

  18. Sunt un șofer de aproape 2 mil de km ….si nu sunt șofer de tir….. adică de autostradă prin vest….. articole cum zic unii am vazut cu miile în care toată lumea vorbește ” coafat ” dar acest articol e realist și la obiect. Tot respectul pentru cel ce l-a scris. Respect și atitudine bună!

  19. Si daca fac un drum de 20 km vad cel putin o depasire negandită inainte de curbă…și daca ai o masină bună daca te pui intr-o situatie nasoala,ea nu te poate scoate, din pacate cei nevinovati mor. Educatia noastra se vede si cand sofăm.

  20. Nu va mai certați când e sa vina vine indiferent de mașină sau bicicleta poți să fi și la plimbare și tot te poți duce într-adevăr că e dureros dar cu toți avem un sfârșit mai devreme sau mai târziu.sa incercam cei care rămânem macar să învățăm din greșelile altora!!!

  21. Am citit comentariile pro și contra la acest articol. Adevărul este ca tineretul din ziua de azi sunt morți fupa teribilism, după grandomanie și măreție fără merite. Dar în același timp, eu consider ca și părinții sunt un pic vinovați. Cum sa ii dai mașina copilului sa o conducă singur, când el are permis de puțin timp? Cata experienta (de viata și de condus) poate avea cineva la 22 de ani? Iar însoțitorii din mașină ce vina au, ca s-au urcat în aceeași mașină cu un teribilist, care își dorea sa moara. Din punctul meu de vedere legislația ar trebui schimbata și dreptul de a lua permisul de conducere sa se facă după vârsta de 21-25 ani, nu la 18. Poate asa va fi mai multa responsabilitate

  22. Asa am citit comentariul.. dupa ce a omorat un suflet drag de langa noi si ca pe el il doare undeva.. trebuia sa intre direct la pușcarie ca a omorat 2 oameni sa ii fie rusine..

  23. Parerea mea este ca penalizarile in romania sunt mult prea slabe . Montate cat mai multe radare si la fiecare 50km peste limita puscarie cu executare , ar fi extrem dar ar salva multe vieti . Media mortilor in accidente rutiere este de 6 pe zi foarte trist

  24. Ala o fi prost sau ce o fi cu el ,ce te face pe tine sa te crezi mai bun ca el ?Faptul ca stii sa jignesti ?Faci pe altii analfabeti dar nici tu nu stii sa scrii ,de asta oamenii sunt asa rai si „prostii”in Romania ….pentru ca toti incercati sa va etalati cultura prin a jigni a judeca a denigra si a desconsidera alti oameni ….totul in viata asta se intampla cu un motiv si nu poti schimba tu natura cu un articol de cioban …atunci cand trebuie sa se intample o tragedie se intampla nu poate fi evitata cu sau fara frustrarile tale ….

  25. Se citește exasperarea în acest articol, și dacă te simți prost citind asta, asa și ești, cu vorba bună, cu politețe și cu bun simt mesajul nu ajunge la cine trebuie, dar nu! hai sai spunem victima, condoleanțe familiei, suntem cu ei în suflet și în gând….. Proștilor! Articolul nu este pentru cine îl citește și se concentrează pe gramatica și pe cuvintele urate! Este pentru cei care doar asta înțeleg! Te superi? Nai înțeles mesajul! *analfabet functional* nu?

  26. Nu vă mai certați cu ăștia înguști la minte. Iei tot vor ține cu vinovații, până în pânzele albe. A mai fost un băiat aproape de popasul vânătorilor care vroia să-i arate unei fete ce tare e el și ce mișto merge cu BMW-ul și a omorât un om care era cu vaca la păscut. Vitezomanul tot vitezoman este până la moarte. Oricâte exemple ar avea în față, ori câți tineri ar muri, iei spun: mie n-o să mi se întâmple că sunt jmecher și mă ferește Dumnezeu. Dumnezeu să-i ierte pe toți și nouă putere de a merge înainte.

  27. Deci eu imi fac cruce cata prostie exista pe lumea asta.
    Si nu vorbesc despre articol, el este redactat fix pe intelesul prostilor asta a si urmarit cel ce a scris articolul.
    Dar prostia se vede in comentarii, astia care zic ca nu ii poti da un Audi unui copil, depinde si ce fel de copil ai la usa ca nu toti sunt teribilisti si spun asta din punctul meu de vedere, e strict ce cred eu si nu imi pasa de parerea altora.
    Nu poti tu sa bagi toti copii care au luat permisul la 18-20 de ani in categoria *teribilisti*. Si nu vrea sa tin apararea celor de 20 de ani dar sunt si cazuri in care persoana care a facut accident avea si 30 de ani, deci nu e vorba de varsta.
    Eu am patit sa ma urc cu cineva la volan care avea 30 de ani si a depasit autobuzul si din fata venea tirul si nici acea persoana nu s-a potolit pana nu a facut accident, nu a patit nimeni nimic dar au tras toti o sperietura grozava. Deci nu mai judecati copii, ganditi-va prima oara la cate accidente se produc si de oameni mai in vârstă.

  28. Bai, astia care sariti in sus, trebuia sa cititi articolul de vreo 3 ori inainte sa comentati. Eu nu am vazut nicaieri ca autorul s-a luat de familia tanarului care a produs accidentul. In schimb am vazut ca a mentionat ca articolul nu face referire in mod explicit la tanarul respectiv, el doar a fost dat ca exemplu. Si daca voi sunteti atat de idioti si credeti ca Schumacher-ii astia ai soselelor merita indulgenta, hai sa va dau niste exemple, poate va treziti si voi. Acum multi ani cand ma pregateam pentru bac, am avut ca tema un eseu argumentativ in care trebuia sa vorbim despre cum legea nu se aplica la fel pentru toata lumea si am ales ca subiect un accident care se intamplase recent: o soferita a lovit 2 fetite de 3 ani, ATENTIE, pe trotuar a intrat in ele. Una din ele a murit daca imi amintesc eu bine, iar cealalta a stat in coma mult timp. Iar nenorocita de soferita se ascundea de presa cand o cautau sa dea declaratii iar la momentul cand am scris eu eseul, ea inca era in libertate. Alt caz, mai recent, cel cu fetele lovite pe trotuar la Bucuresti, tot de o soferita, care a mai avut si tupeul sa spuna ca a incurcat frana cu acceleratia, care cred ca si acum umbla nestingherita pe strada. Si-mi mai amintesc de un caz de acum multi ani, in care un cretin s-a decis ca vrea sa moara pentru ca se despartise de iubita si ce-a facut? S-a urcat la volan, a intrat pe contrasens si a intrat in prima masina care i-a iesit in cale. Ghici ce? I-a iesit schema, numai ca a luat cu el si pe nevinovatii din masina in care a intrat, vreo 4 sau 5 persoane printre care erau si o adolescenta si un copil. In articol era vorba de vitezomani care provoaca accidente, dar ultimul exemplu l-am dat pentru ca mi s-a parut de-a dreptul halucinant cati oameni au murit fara vina din cauza unui cretin care a vrut sa se sinucida. Iar voi aveti pretentia la indulgenta fata de criminalii astia. Asa cum a mai zis cineva, autorul a fost prea bland in articol. Si da, stiu ca s-a mai zis asta, dar in loc sa compatimiti criminalii, puneti-va in locul familiilor celor care au murit nevinovati in asemenea accidente, parinti care si-au ingropat copiii, copii ramasi orfani. Pentru ce? Pentru ca unii se cred pe pista de curse cand sunt la volan?

  29. Voi cei care criticați persoana care a scris articolul,dacă era o persoana din familia voastră în acea mașină,copilul vostru,tatal,frate,cum ați fi procedat ce ați fi comentat,să vedeți că acel chilometraj s-a oprit la 150 km,și poate v a omorât ce aveați mai drag pe lumea asta,individul ăsta care conștient a apăsat acea pedala Intr- un moment de teribilism,ce ați fi făcut l-ati fi căutat pe la spital sa ii duceți flori și ceva de mâncare sa vedeți dacă el e bine sănătos??!! Nu cu siguranță că nu și toată viața iati dori sa aibe aceași soarta,și da părinții nu au vina pt ce devin copiii lor sau pt toate greșelile lor,dar ați dori sa va răzbunați și pe strămoșii lor! Și da sunt perfect de acord cu persoana care a scris articolul și modul în care a făcut-o,prea multi analfabeți au acum permis,ei nu știu să lege 2 cuvinte dar țin volanul în mână și se joaca cu vietile oamenilor!Și da cine suntem noi sa criticam,dar atâta timp cât știu că unul ca asta poate fi un pericol pentru copiii mei,pt mine și pt familia mea,cum ar trebui sa i se vorbească…sa i se de-a premiu?!!”Prostul nu-i prost destul dacă nu e și fudul!” Dar prostia asta costă vieți și ani din viața!Și ar trebui sa i se anuleze permisul,și să facă și câțiva ani de pușcărie!

  30. Articolul este foarte adevarat, fiecare spusa a ziaristului reflecta realitatea si sunt deacord cu tot ce spune, insa..
    Din respect , nu pentru el, tanarul inconstient si teribilist, cat pentru familia si apropiatii acestuia.. sa nu fii tu justitiarul acela care fara de pata poate sa spuna orice mizerii acestuia .. Dupa cum spui la inceput , analfabet functional si prost, reciteste-ti tot articolul si afla ca ii faci competitie , esti sincer semi analfabet !

  31. Un articol dur, dar extrem de adevărat! Treziti-va oamenilor, lumea și țara e plina de șoferi de genul. M-am saturat sa fiu claxonata și înjurată de șoferi pentru ca merg cu viteza legala zonei respective.
    Un lucru important ce nu a fost menționat în articol este faptul ca nu contează vârsta șoferului, teribiliștii sunt de toate vârstele. Câte accidente mortale au fost provocate de oameni cu experienta, asta pentru ca se simțeau siguri pe ei.

  32. BA IDIOTILOR VĂ ATACAȚI LA ADEVĂR, DA DACĂ EȘTI PROST TE REQ IN CEVA COPAC SAU SANT SI OMOARĂ-TE CU RABLA TA LUATA PE MUNCĂ DE SCLAV….
    DEPĂȘIRI CU RABLE CE COSTĂ MAI PUȚIN DECÂT ASIGURAREA LA GELENWAGEN MEU, și vă permiți voi să aveți demnitate, și sunteți jicniți de ziare, marș mă slugilor
    BA ARTICOLU ESTE AUR, VĂ SPUNE PE LIMBAJU VOSTRU DE PROȘTI DE AIA VĂ ATACAȚI
    penibililor

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

De duminică România intră în Schengen aerian. Ce se va întâmpla la aeroport

Începând cu duminică, 31 martie 2024, România intră în spaţiul Schengen, dar doar aerian şi maritim. Aderarea la spaţiul Schengen terestru încă nu este...

Ce sancțiuni au fost dispuse în cazul bebelușilor încurcați la maternitatea Ploiești

O singură asistentă a fost găsită vinovată în cazul bebelusilor încurcați la externare, la maternitatea din Ploiești, în luna februarie a acestui an. Aceasta...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

De duminică România intră în Schengen aerian. Ce se va întâmpla la aeroport

Începând cu duminică, 31 martie 2024, România intră în spaţiul Schengen, dar doar aerian şi maritim. Aderarea la spaţiul Schengen terestru încă nu este...

Ce sancțiuni au fost dispuse în cazul bebelușilor încurcați la maternitatea Ploiești

O singură asistentă a fost găsită vinovată în cazul bebelusilor încurcați la externare, la maternitatea din Ploiești, în luna februarie a acestui an. Aceasta...

Află cum poți sprijini campania de informare publică a colegului Mihai Nicolae

Colegul nostru, Mihai Nicolae, s-a aflat astăzi în a patra zi a campaniei sale de informare a cetățenilor despre starea critică în care se...

Noi mărturii ale foștilor angajați ai firmei SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, acuzată că a „țepuit” salariații și clienții: „Managerul mă punea...

După publicarea articolului Foști salariați ai firmei de construcții SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, reclamă faptul că au fost țepuiți. Angajator: „nu...

Electrica Furnizare își disperă clienții! Facturi întârziate și ”încărcate”

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au discutat la Observatorul Prahovean LIVE despre facturile emise cu întârziere de Electrica, dar și despre...
Emisiuni
- Publicitate -

De ce merită să investești în decorarea locuinței cu piatră naturală. Care sunt avantajele

Într-o lume în care sustenabilitatea și durabilitatea devin criterii esențiale în alegerile noastre cotidiene, piatra naturală se distinge ca o opțiune preferată pentru amenajări...

Cum au fost sancționați poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să comită tragedia de la 2 Mai

În vara anului trecut, Vlad Pascu, un șofer drogat, a provocat un accident rutier în zona Stațiunii 2 Mai. În urma impactului, au murit...

Se asfaltează Bulevardul Castanilor. Cum vor circula șoferii

Primăria Ploiești anunță că vineri, 29 martie, vor fi reluate lucrările de reparație la Bulevardul Independenței. În prima etapă se va turna stratul de asfalt...

Scandal monstru la o școală din Ploiești. Ce s-a întâmplat după ce s-au certat două eleve

Incident la Școala Candiano Popescu din Ploiești. În această dimineață, o femeie a sunat la 112 să anunțe că fiica sa fost agresată verbal...

Pensionarii cu pensii de până la 3500 de lei vor beneficia de gratuitate la transport în Ploiești

Pensionarii cu pensii de până la 3500 de lei vor beneficia, începând cu 1 aprilie 2024, de gratuitate la transportul în comun în Ploiești....
Emisiuni
- Publicitate -