TUPEU INCALIFICABIL al șefei Companiei Autostrăzi: ”Mulți comentează din tribună, îi invit să vină în teren”

0

Șefa Companiei Naționale de Autostrăzi, Mariana Ioniță, a declarat la Digi24 că marile proiecte în România durează foarte mult pentru că lipsește sprijinul constructorilor români și pentru că au fost sincope în ultimii ani în promovarea proiectelor.

Până aici nimic nou, nimic din ceea ne nu știam, nimic despre schimbarea pe care o produce. De ce? Pentru că nimic nu pare să se schimbe.

”Fără o capacitate administrativă corespunzătoare în Compania de Autostrăzi nu se poate face implementarea proiectelor. Am scos 15 posturi de ingineri, economiști și juriști, și două posturi de conducere, directorul de la implementare și directorul de resurse umane, avem nevoie să știe oamenii de acest concursuri, să vină oameni care își iubesc țara, care doresc să facă echipă cu noi”, a mai spus șefa CN Autostrăzi.

Ceea ce deranjează însă cel mai mult este tupeul cu care a putut să declare următoarele: ”Mulți comentează din tribună, îi invit să vină în teren, mă refer la modul în care se dezvoltă infrastructura”, a declarat Mariana Ioniță.

Pare ireal, ca un angajat al unei companii de stat, pus acolo și plătit regește pentru a face ceea ce alții nu au făcut timp de 30 de ani, să comenteze nemulțumirea unei națiuni. Acestă nemulțumire este deplin justificată și nu este doar legată de activitatea unui director vremelnic.

O națiune care a contribuit prin taxe speciale pentru drumuri, prin alte tipuri de impozite, se află acum în situația de a parcurge în 3-6 ore un amărât de drum între Ploiești și Bușteni, pavat cu studii de fezabilitate.

Că tupeistul care în loc să tacă și să facă treaba pentru care este plătit are curajul să deschidă gura și să devină agresiv verbal, încercând astfel să-și acopere lipsurile, ei bine, cam acesta este modelul celor care au tocat miliarde și ne-au lăsat fără autostrăzi. Este ceea ce deranjează cel mai mult, indiferent de partidul din care provine.

”îi invit să vină în teren pe cei care vor să vadă ce facem” ar fi fost suficient și nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, fiind vorba despre politruci fără minime cunoștințe sau măcar abilități native de comunicare, fie și necizelate, stimabila a pus înaintea invitației acel ”Mulți comentează din tribună”.

Stimată doamnă, dacă nu cumva vi se pare nejustificat modul de adresare, nu uitați că cei din tribună sunt cei care vă plătesc. Dacă ar fi să coboare din tribună, ar trebui să urcați dumneavoastră, cu o condiție: să renunțați la salariul indecent de la Companie, ba chiar să îl returnați pe cel încasat în cazul neîndeplinirii criteriilor de performanță în management. Ahhh, scuze! Am uitat că la companiile de stat nu există criterii de performanță, ci sinecuri.

Dacă permiteți, un sfat prietenesc: din veniturile obținute, angajați-vă un consilier abil într-ale comunicării, al cărui rol este să vă ajute, să nu vă mai expuneți când glăsuiți inept.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău