Rezultatele acțiunii cu efective mărite de polițiști. 44 de sancțiuni aplicate în Ploiești

În după-amiaza zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român, în vederea reducerii riscului rutier și verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu virusul SARS COV-2.

Aceștia au acționat în zona de nord a municipiului Ploiești, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, având în vedere și identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale emise în contextul Covid 19.

Cu această ocazie, au fost controlate peste 200 de autovehicule și 238 de persoane, fiind aplicate 44 de sancțiuni, dintre care 37 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002.

Din totalul sancțiunilor, 16 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru abateri privind starea tehnică a vehiculelor și 11 pentru alte abateri.

În cadrul activităților desfășurate, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.

Valoarea amenzilor aplicate depășește 11.400 lei.

Exemplu:

O femeie în vârstă de 55 de ani, care circula la volanul unui auto pe str. Cameliei, nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni aflați în traversarea regulamentară a părții carosabile, fapt pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 580 lei, totodată fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, cetățenii au fost sfătuiți de polițiști să respecte prevederile legale specifice perioadei stării de alertă, regulile de distanțare socială și folosirea mijloacelor de protecție.

Acțiunile de acest gen vor continua.

sursa IPJ Prahova

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596