jpg_229c8.jpg

Un clip filmat dintr-o mașină arată cum un utilaj de deszăpezire aruncă zăpada de pe un sens pe altul al Autostrăzii Soarelui A2.

Clipul a fost postat pe Facebook și a devenit viral în weekendul care tocmai s-a încheiat.

Compania de Drumuri a reacționat și a explicat ce se întâmplă în imagini și de ce nu este greșită manevra:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

CNAIR: "Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile "Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009".În conformitate cu Ghidul menționat,

În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.

În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire."

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg