612c5ed1-8612-44c3-9d4b-c544d491258b_b02ff_22ed5.jpg

Deși nu sunt singurele, ne referim astăzi la două dintre cele mai periculoase artere rutiere de la ieșirile din Ploiești: DN72, zona Bauelemente și ieșirea din Ploiești, cartier Carino, spre Centura de Est și Spitalul Județean.

Am pierdut seria accidentelor din zona Bauelemente, relevant fiind faptul că acestea sunt de ordinea zecilor în ultimul an, cele mai multe dintre ele grave. Au existat și înaintea montării separatoarelor de sens, care să împiedice șoferii să vireze la stânga, spre Ploiești. Doar că, după montarea separatoarelor, care teoretic aveau rolul să împiedice producerea accidentelor, numărul acestora a crescut. 

Cauza este întotdeauna aceeași: la capătul separatoarelor, autorii accidentelor forțează întoarcerea la stânga, spre Ploiești, peste linia continuă. Cum pe acel sector de drum se circulă cu viteză, în medie 80-100 km/h, nu este greu de imaginat că accidentele sunt violente. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform Codului Rutier, vina este exclusiv în sarcina șoferilor. Aceștia însă se apără și spun că administratorul drumului a ales cea mai ușoară soluție, cea a separatoarelor din beton, când ar fi putut foarte simplu să amenajeze un giratoriu. Din acest punct de vedere, oamenii au dreptate, zona permițând o astfel de reconfigurare a carosabilului. Deocamdată, giratoriul este lăsat în sarcina generațiilor viitoare, iar șoferii sunt lăsați fie să întoarcă spre Stoenești, deși întreg sectorul de drum este periculos, chiar și peste linia întreruptă, fie să recurgă la manevra extrem de periculoasă. cea a întoacerii la capătul separatorului.

Cea de a doua zonă, din fericire cu mai puține accidente, dar la fel de periculoasă, este la ieșirea din cartierul Carino, strada Alba Iulia, spre SJU în dreapta sau spre Centura de Est în stânga. În aceeași măsură, periculoasă este și intrarea pe această stradă. Valorile de trafic nu sunt la fel de mari, de aceea și numărul accidentelor este ceva mai mic. Și pe acest sector de drum se circulă cu viteză, valorile fiind similare celor de pe DN72. Teoretic și vizibilitatea este bună, însă aici diferă cauza accidentelor. Este vorba despre neasigurare. Fie nu sunt atenți, fie nu aproximează corect viteza celor care se apropie, cei care cauzează accidentele sunt întotdeauna grăbiți, chiar dacă timpii de așteptare nu sunt mari. Și în acest caz, un sens giratoriu ar face minuni.

Așa cum spuneam, nu sunt singurele zone periculoase de la marginea Ploieștiului, urmând să revenim în detaliu și asupra celorlalte. Giratoriul din apropierea km6, de pe DN1, Centura de Vest, a fost un proiect până la urmă finalizat. Chiar dacă acum sunt discuții legate de cozile care se formează, în special în weekend, dar și la orele de vârf din timpul săptămânii, este de remarcat faptul că au dispărut accidentele din două zone sensibile ale Centurii: intersecția cu Buda și giratoriul de la Metro. Conform reprezentanților CJ Prahova, se studiază și varianta unor bretele pentru fluidizare, care vor fi utilizate de cei care nu tranzitează Ploieștiul, deci nu au nevoie de trecerea prin noul giratoriu. Deocamdată suntem la faza de studiu...

Video: cele două zone descrise în text, filmate la ore în care traficul nu este intens.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg