Schimbați legea! Cei care blochează ambulanțe sau alte autospeciale de intervenție ar trebui lăsați fără permis minim un an

0
PTVlYzcyMmY3M2E4NzU2ZTFmMWUwYmYyNDVmYTc1Nzc1.thumb_1d576.jpg

PTVlYzcyMmY3M2E4NzU2ZTFmMWUwYmYyNDVmYTc1Nzc1.thumb_1d576.jpg

Imaginile postate pe internet au stârnit reacții vehemente. Un șofer bucureștean a lăsat mașina pe avarii într-o zonă cu o singură bandă de mers și a plecat, blocând în trafic o mașină de descarcerare.

Pe scurt, un iresponsabil, încă unul dintre cei mulți pe care-i întâlnim la tot pasul, a oprit în trafic, pentru că… avea o treabă. Era doar o bandă pe sens, așa că șoferul unui autobuz nu a reușit să treacă de ”obstacol”. Printre mașinile strânse în coloana blocată se afla și o autospecială de descarcerare.  Imaginile au fost surprinse de un martor, acesta postându-le pe facebook.

Mereu au o treabă, mereu au o scuză. Nesimțirea și lenea ar putea avea consecințe deosebit de grave, însă legea îi apără. O biată amendă și câteva puncte de penalizare. Undeva, cineva, are nevoie de medic, poate de viteza de reacție a unei echipe de descarcerare. Câteva secunde ar putea să facă diferența, un om pierzând o șansă de supraviețuire.

”Așa… și dacă a parcat șii el neregulamentar, a omorât pe cineva? De ce faceți atâta caz pentru o parcare neregulamentară? De câte ori nu ați citit sau ați auzit această replică, dată de isteți care niciodată nu-și pun problema că ambulanța ar putea să meargă spre cineva drag lor. ”Mie nu mi se poate întâmpla!” este replica următoate. Poate da… poate nu, dar la fel au crezut și care au pățit-o. 

Dincolo de polemicile pe această temă, care chiar nu ajută la nimic, rezolvarea este simplă: modificarea legislației. I-ai permisul pe minim un an, pentru că o parcare neregulamentară poate avea consecințe deosebit de grave, așa că pedeapsa nu poate fi considerată disproporționată în raport cu fapta.  

video AICI

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău