proces-2_03f67.jpg

Judecătoria Botoșani a pronunțat o decizie de achitare în cazul a doi bărbați judecați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și încredințarea mașinii unei persoane care se află sub influența alcoolului.

Conform Monitorulbt.ro, protagoniştii poveştii buclucaşe sunt Constantin B., de 59 de ani, şi Romică A., de 34 de ani, care în seara zilei de 21 februarie 2016 au cumpărat 100 de kilograme de peşte de la Dracşani, după care au început să bată judeţul încercând să-l vândă.

Au plecat cu un Ford Mondeo, primul fiind şofer, iar celălalt doar afacerist, asta pentru că nu avea permis de conducere. În maşină se afla şi o tânără, concubina celui din urmă, ea rămânând pe bancheta din spate. La întoarcere, ei s-au intersectat cu un echipaj de poliţie, care i-a oprit pentru verificări, maşina având deficienţe la sistemul de iluminare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Doar că Fordul nu a tras imediat pe dreapta, chiar în dreptul autospecialei de poliţie, ci a mai rulat câţiva metri. Aşa se face că, în momentul în care poliţiştii au ajuns lângă autoturism, ei au găsit scaunul şoferului liber. În schimb, Constantin B. era cu un picior între scaunele din faţă şi cu celălalt în spaţiul dintre banchete, iar Romică A. pe scaunul din dreapta faţă.

Presupunând că la volan ar fi fost primul bărbat, care încerca să se sustragă, poliţiştii l-au verificat cu etilotestul pe Constantin B., şi întrucât rezultatul a indicat o îmbibaţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, botoşăneanul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, buletinul de analiză toxicologică arătând o alcoolemie de 1,40 g pe litru la prima probă şi 1,20 g la proba a doua. Cum ancheta a scos la iveală că cei doi bărbaţi au băut împreună, iar autoturismul era al lui Romică A., procurorii i-au trimis pe ambii în judecată, Constantin B. fiind acuzat de conducere în stare de ebrietate, iar amicul lui fiind acuzat de încredinţarea maşinii unei persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Continuarea poveștii și motivarea instanței AICI.

proces-2_091a0.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg