646x404_e2674.jpg

Dacia Duster a primit patru stele la cel mai recent test de accident realizat în luna octombrie de Latin NCAP. Mai exact, punctajul obţinut la capitolul „protecţia pasagerilor adulţi” a fost de 10,68 (din maximul de 16,00) la impactul frontal şi de 14,33 (din maximul de 16,00) la impact lateral.

Conform analizei realizate după test, la impact frontal, pasagerii au fost bine protejaţi în zona capului şi a gâtului, iar zona toracică nu a avut de suferit datorită centurilor de siguranţă. Însă în cazul unui impact frontal, genunchii şoferului pot fi loviţi de partea inferioară a bordului.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru pasager, dar numai în cazul genunchiului stâng. Pe de altă parte, tibiile şoferului şi pasagerului nu sunt în mare pericol la o tamponare frontală. În cazul unui accident lateral, şi şoferul şi pasagerul pot fi loviţi destul de serios în zona pieptului, dar maşina oferă o protecţie bună în zona capului, abdomenului şi pelvisului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În fine, la capitolul „protecţia copiilor”, cu toate că este dotat cu un sistem de prindere ISOFIX pentru scaunele speciale, noua Dacia Duster nu a depăşit trei stele, cu 28,50 puncte din cel mult 49.00. Cel mai adesea, în cazul unui accident, copii se pot lovi în zona capului şi pieptului.

Citeste mai mult: adev.ro/q0lzz2

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg