giratoriul-rusinii-ploiesti-accident-microbuz_4f93f.jpg

Accidentul s-a produs, sâmbătă dimineață, pe strada Ștrandului, din Ploiești, în zona  intersecției cu DN1A, în giratoriul rușinii. În momentul în care a ajuns aici, conducătorul auto a frânat brusc, iar două femei din microbuz, care erau în picioare, au căzut și s-au lovit, fiind necesar transportul lor la spital.

Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 10.25. Microbuzul avea licență pentru transport persoane, pentru numărul de locuri prevăzut, nu și pentru transportul călătorilor în picioare. La momentul producerii incidentului, mijlocul de transport circula pe ruta Urlați - Ploiești.

La intersecția cu DN1A, la sensul giratoriu al rușinii din Ploiești, conducătorul auto a frânat brusc, iar două pasagere care se aflau în picioare au căzut și s-au rănit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Una dintre femei, în vârstă de 61 de ani, din Chițorani, a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, grad 0, și traumatism la șold, iar cea de a doua victimă, în vârstă de 45 de ani, din Bucov, prezenta un traumatism la coloană. Ambele femei au fost transportate cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, din Urlați, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0.

Potrivit primelor date se pare că atât cele două victime, care au acceptat să circule în picioare fără să se asigure, cât și conducătorul auto ar fi de vină pentru incidentul care a avut loc. 

Potrivit IPJ Prahova, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii l-au sancționat pe conducătorul auto cu o amendă în cuantum de 9.000 de lei, pentru că transporta mai multe persoane față de numărul de locuri prevăzut în microbuz. Șoferul a rămas și fără permis auto, fiindu-i eliberată o dovadă pentru 15 zile.

foto cu caracter ilustrativ

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg