Două pasagere rănite într-un microbuz în giratoriul rușinii din Ploiești

0
giratoriul-rusinii-ploiesti-accident-microbuz_4f93f.jpg

giratoriul-rusinii-ploiesti-accident-microbuz_4f93f.jpg

Accidentul s-a produs, sâmbătă dimineață, pe strada Ștrandului, din Ploiești, în zona  intersecției cu DN1A, în giratoriul rușinii. În momentul în care a ajuns aici, conducătorul auto a frânat brusc, iar două femei din microbuz, care erau în picioare, au căzut și s-au lovit, fiind necesar transportul lor la spital.

Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 10.25. Microbuzul avea licență pentru transport persoane, pentru numărul de locuri prevăzut, nu și pentru transportul călătorilor în picioare. La momentul producerii incidentului, mijlocul de transport circula pe ruta Urlați – Ploiești.

La intersecția cu DN1A, la sensul giratoriu al rușinii din Ploiești, conducătorul auto a frânat brusc, iar două pasagere care se aflau în picioare au căzut și s-au rănit.

Una dintre femei, în vârstă de 61 de ani, din Chițorani, a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, grad 0, și traumatism la șold, iar cea de a doua victimă, în vârstă de 45 de ani, din Bucov, prezenta un traumatism la coloană. Ambele femei au fost transportate cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, din Urlați, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0.

Potrivit primelor date se pare că atât cele două victime, care au acceptat să circule în picioare fără să se asigure, cât și conducătorul auto ar fi de vină pentru incidentul care a avut loc. 

Potrivit IPJ Prahova, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii l-au sancționat pe conducătorul auto cu o amendă în cuantum de 9.000 de lei, pentru că transporta mai multe persoane față de numărul de locuri prevăzut în microbuz. Șoferul a rămas și fără permis auto, fiindu-i eliberată o dovadă pentru 15 zile.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău