612c5ed1-8612-44c3-9d4b-c544d491258b_b02ff.jpg

De la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, DN72 este un drum cu probleme. Cu doar o bandă pe sens și fără giratorii în punctele sensibile, sectorul din Parcul Industrial face victime în fiecare zi.

Sunt și câte 2 accidente pe zi. Se întâmplă de mulți ani pe acest sector de drum, rămas așa de pe vremea comuniștilor. Ca să fim corecți, singura diferență este giratoriul de la RAR, în rest nici măcar o schimbare.

Problemele încep de la Podul Înalt, chiar de la ieșirea din zona ultimelor blocuri din oraș. Traficul rutier este ”gâtuit”, iar la orele de vârf pierzi multă vreme pentru a intra sau pentru a ieși din zonă. Urmează blocajul de la breteua care vine din Șoseaua de Centură spre DN72. Și aici un giratoriu ar face minuni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum scapă de aglomerație, spre Parcul Industrial, șoferii încep ”să le calce”.  Prima zonă cu adevărat problematică în privința accidentelor este în față la Bauelemente. Ieșirea dinspre acea parte a Parcului oferă posibilitatea doar pentru viraj dreapta. Neacordarea de prioritate a dus la măsura montării unui separator de sens, care să nu le mai permită șoferilor să vireze la stânga. Surpriză! Numărul accidentelor s-a mărit considerabil. Cauza este cât se poate de simplă: la capătul separatorului dinspre Târgoviște, șoferii întorc spre stânga.

Desigur, manevra este ilegală, însă cei mai mulți spun că ar trebui să meargă câțiva km pentru a avea posibilitatea întoarcerii spre Ploiești. De aici și numărul mare de accidente. Este foarte ușor să îi acuzi pe șoferi: au încălcat Codul Rutier și... gata! Dar acești șoferi plătesc taxe de drum, tocmai pentru ca drumurile să fie asfaltate, sistematizate, o infrastructură care să ajute, nu să încurce. 

Așadar, așteptăm reacția administratorilor drumului, cei care prin ”revoluționara” idee a montării separatoarelor au mărit numărul accidentelor, în loc să îl reducă. Cu această ocazie, poate se gândesc și la un giratoriu la intersecția aceluiași DN72 cu Brătășanca, o altă zonă extrem de sensibilă. 

612c5ed1-8612-44c3-9d4b-c544d491258b_cf2a3.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg