maxresdefault_da2c1.jpg

Știți glumele cu șoferii de BMW, pentru care maneta de semnalizare este pe lista de opționale, de care ei nu au nevoie? Evident, sunt doar glume, nefiind cazul să generalizăm pentru niște specimene care se încadrează în categoria repectivă.

Nu doar șoferii de BMW, Audi sau Mercedes procedează așa și nu toți care conduc mărcile în cauză au aceleași proaste obiceiuri. Nu mașina este de vină pentru că la volan ajunge un specimen, care are propriul Cod Rutier.

Nesemnalizarea în trafic este una dintre cauzele care au generat accidente în trafic, nu de puține ori grave. Cei care nu folosesc maneta nu dau dovadă de ”șmecherie”, așa cum le place să creadă, ci de prostie în cea mai pură formă. Uneori sunt evitați la timp, alteori ajung chiar ei victime ale propriei prostii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Semnalizând, îi avertizezi pe ceilalți asupra intențiilor pe care le ai, dându-le timp să reacționeze, să te poată evita. La viteze mici, de cele mai multe ori consecințele sunt pagubele materiale. Situația se schimbă radical la viteze mai mari, pe drumuri naționale sau autostrăzi. De câte ori nu ați semnalizat, ați intrat regulamentar într-o depășire, trezindu-vă din senin cu cel pe care îl depășeați că trage de volan brusc, fără să semnalizeze, fără să se asigure în oglinzi, încercând să depășească la rândul său?

În astfel de cazuri, frânarea violentă poate duce la pierderea controlului mașinii pe care o conduceți. Uneori nici frânarea nu poate face minuni, iresponsabilul care nu a semnalizat fiind acroșat și aruncat în față altor mașini sau pe marginea drumului unde se răstoarnă. ”Șmecheria” și inconștiența se cam termină aici. Și pentru ce? Pentru că nu te-ai asigurat și nu ai folosit semnalizarea, cu un gest banal, care trebuie să devină reflex pentru oricare șofer.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg