masini_1b738.jpeg
Blocări pe bandă rulantă ale mașinilor parcate ilegal pe strada Vasile Lupu, unde se află și sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Dat fiind că este o perioadă foarte aglomerată în ceea ce privește activitatea IPJ Prahova și mulți dintre cei care vin aici își lasă mașinile la voia întâmplării, blocând traficul și așa îngreunat în zonă, echipele Serviciului de Gospodărire Urbană au fost solicitate pentru a-i taxa pe cei care uită de reguli.

O simplă plimbare pe strada Vasile Lupu nu va avea cum să nu-ți atragă atenția asupra numărului mare de mașini care au la una dintre roți dispozitivul de blocare. Este drept, acel „accesoriu” a fost aplicat autoturismelor parcate ilegal.

Dar când încalci legea chiar sub ochiul polițistului, să nu te miri că sfidarea ți esre „recompensată“ în acest mod.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În plus, la cinci minute distanță se află două parcări cu plată: de pe Cuza-Vodă și de la Winmarkt. O altă parcare este disponibilă și pe strada Gh. Gr. Cantacuzino (vizavi de stația RATP). Prin urmare, variante de a evita surprizele neplăcute sunt, însă comoditatea e „cucoană“ mare.

Este drept că nici echipele SGU nu pot fi ridicate la rang de „sfânt“. În cele câteva minute în care am asistat la blocări, am constatat că acestea erau făcute cam din…doi în doi, deși cele sărite de angajații de la blocări nu aveau pasager înăuntru. Care le-a fost principiu de selecție, n-am aflat...

„Dacă au făcut așa, atunci au greșit. Dar dispozitiv nu se aplică autoturismelor cu pasager înăuntru. Noi acționăm în toate zonele Ploieștiului, dar în această perioadă, am fost solicitați de către conducerea IPJ Prahova ca să blocăm mașinile lăsate neregulamentar pe strada Vasile Lupu. Este o acțiune comună.

În cazul în care șoferii se trezesc cu dispozitivul de blocare la roată, ei trebuie să plătească taxa de 110 lei pentru înlăturarea acestuia. Dacă și-au lăsat autoturismul pe un loc cu handicap, atunci taxa este de 200 lei. Odată cu blocare, în parbriz le este lăsată și o notă de constatare ăn care au toate detaliile“, ne-a declarat Corneliu staicu, șeful biroului Blocări-Ridicări din cadrul SGU Ploiești.

Foto: Liliana Maxim

WhatsApp-Image-2019-08-27-at-113902
masini
049cbf0c-1e65-4298-b659-cfb2a6fbc0d0

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg