firea-patriarh_88c4d.jpg

Gabriela Firea insistă să introducă măsura discriminatorie, prin care vrea neapărat să strângă bani pentru primăria falimentară a Capitalei. Poluarea este doar un motiv, pentru că adevărații poluatori industriali sunt lăsați în pace.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru Bucureşti şi Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie.

De la plata noilor taxe vor fi exceptate mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgenţă, ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ale Societăţii Transport Bucureşti, cele adaptate special pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi autovehicule aparţinând Patriarhiei Române.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Autovehiculele cu masa totala autorizată mai mică de 5 tone, înmatriculate în afara Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 şi Euro 2 vor putea circula în Municipiul Bucureşti, mai puţin în perimetrul ZACA, de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale, în intervalul 07:00 - 22:00, numai în urma achiziţionării vinietei electronice Oxigen-B.

Autovehiculele cu masa totala autorizată mai mică de 5 tone, înmatriculate în afara Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 şi Euro 6, precum şi cele hibride sau electrice, vor putea circula pe toate arterele din Municipiul Bucureşti, numai în urma achiziţionării vinietei electronice de tip Oxigen-B. 

Proiectul poate fi consultat AICI. 

Tot de la plata vienietei sunt exceptați și ilfovenii, pentru a nu îi fi stricat bazinul electoral al soțului primarului general al Capitalei. 

În cazul în care proiectul va trece, iar bucureștenii nu vor reacționa la această măsură discriminatorie, vom milita pentru ca localitățile prahovene să introducă proiecte similare pentru mașinile de B și IF, care vor tranzita în special localitățile de pe DN1. Motivul: poluarea excesivă... 

firea-patriarh_47b8f.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg