WhatsApp_Image_2019-08-19_at_09.07.21_1_c649f.jpegMulți dintre noi știm că sensurile giratorii sunt amplasate pentru fluența și siguranța circulației. Însă pentru șoferii care circulă luni dimineața, pe DN1, pe Centura de Vest a Ploieștiului, rondurile de aici au un cu totul alt rol: de a congestiona traficul și de a pierde minute bune în cozile kilometrice.

Cei care au de făcut naveta către Ploiești sau București, trebuie să plece cu cel puțin o jumătate de oră mai devreme. Timp pe care, fără excepție, îl vor pierde la sensurile giratorii din zona Metro și intersecția de la Strejnic, de pe DN1.

În cazul primului rond, coada de mașini începea în această dimineață de la Movila Vulpii, iar pentru cel de-al doilea, șoferii se vedeau nevoiți să aștepte liniștiți în coloană, încă de pe podul de pe Centură.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Situația este una întâlnită la fiecare început și sfârșit de săptămână, atunci când valorile de trafic sunt ceva mai ridicate în zonă.

Pentru fluidizare, în zona giratoriului de la Metro, adesea se apelează la prezența unui echipaj rutier, lucru care nu le-a trezit administratorului drumului niște semne de întrebare referitoare la ceea ce este în neregulă cu modul în care a fost proiectat sensul. În zonă, încă de la montarea acestuia s-au creat ambuteiaje. 

Vă reamintim că pe DN1, președintele Consiliului Județean Prahova a anunțat că vor mai fi amenajate și alte sensuri giratorii.

Foto:

WhatsApp_Image_2019-08-19_at_09.07.21_9af99.jpegWhatsApp_Image_2019-08-19_at_09.07.21_2_d9714.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg