gabriela-firea_adfbf.jpg

Deși nu mai era cazul, după anii deplorabili ca primar al Capitalei, Gabriela Firea a reușit să stârnească un nou val de revoltă, prin decizia de a-i taxa suplimentar pe cei din provincie, în cazul în care au mașini poluante.

Detalii despre măsura inițiată de Firea puteți lectura AICI.

Confruntată atât cu reacția opoziției, dar mai ales cu dezaprobarea publică, Firea a ținut să se justifice:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Având în vedere ca Bucureștiul este pe locul 6 în topul celor mai poluate orașe din Europa, sunt necesare măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului! În România, Bucureștiul ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe, dupa Iași, Cluj-Napoca și Brașov, iar Centrul Capitalei, conform măsurătorilor, reprezintă "o zonă de vârf" atât a congestiei rutiere cât și a poluării generate de autovehicule”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, care precizează că ”unul dintre principalele motive pentru care se înregistrează valori record de poluare este traficul rutier dens, cauzat de utilizarea pe scara largă a autovehiculelor proprii.”

”În ultimii zece ani, nivelul mașinilor care circulă prin București s-a dublat și, din această cauză, valorile de poluare sunt de nouă-zece ori mai mari decât limitele admise.”

Așadar, Firea are o justificare. Nu a precizat însă și de ce județul Ilfov este exceptat de la noile reguli, în condițiile în care este vorba despre o altă entitate administrativă, diferită de București. ”Refuzăm” să credem că are legătură cu faptul că primar la Voluntari este chiar soțul ei, care nu își permitea să piardă voturi, urmare a deciziei soției. 

În altă ordine de idei, dacă ne raportăm la clasamentele rușinoase, așa cum face doamna Firea cu topul orașelor poluate, îi sugerăm să se raporteze și la topul țărilor cu cel mai scăzut nivel de trai din UE. Așa ar realiza de ce românii încă nu își permit mașini mai puțin poluante. În acest caz, propunem ca politicienii care ne-au adus aici să plătească o vinietă, având valoarea egală cu veniturile încasate fraudulos de la contribuabili, plus daune morale.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg