politia-rutiera-1_4abdc.jpg

Un accident rutier s-a terminat prost pentru un șofer care circula regulamentar. Mașina pe care o conducea a fost lovită în trafic de unconducător auto neatent, însă polițiștii au constat că șoferul nevinovat nu avea categoria de permis potrivită pentru a conduce vehiculul respectiv.

Potrivit informațiilor furnizate de IJP Prahova, duminica trecută, în jurul orelor 08:24, polițiștii au fost sesizați că pe raza comunei Șotriile din județul Prahova, s-a produs un accident rutier cu pagube materiale.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a stabilit faptul că un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani din București, a efectuat manevra de depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de către un prahovean în vârstă de 66 de ani.

Față de bărbatul vinovat de producerea accidentului a fost luată măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, precum și aplicarea sancțiunii contravenționale cu 4 puncte de amendă în valoare de 580 de lei.

Mai mult, întrucât bărbatul a avut o atitudine necorespunzătoare față de organele de poliție, adresând injurii, a fost sancționat contravențional și pentru adresarea de injurii, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbat de 66 de ani, nevinovat de producerea accidentului, a condus pe raza localității Șotriile o autoutilitară care are masa maximă totală autorizată 3500kg și pentru care legea prevede deținerea categoriei ,,B”, cu toate că acesta deținea permis de conducere doar pentru categoriile ,,C” și ,,C1”.

Astfel, prahoveanul s-a ales cu dosar penal pentru ,,Conducerea unui vehicul de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Observatorulph.ro va reveni cu detalii asupra acestui caz.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg