tulcea-1-678x381_c042f.jpeg

Inconștiență criminală, iresponsabilitate, prostie, alcool, teribilism, viteză excesivă - ingredientele unei tragedii înfiorătoare. După ce a produs accidentul terifiant, șoferul laș a fugit.

Accidentul a fost provocat de un șofer care s-a urcat băut la volan și a fost protagonistul unui live pe Facebook, înainte să intre cu mașina în curtea unei familii din comuna Văcăreni, județul Tulcea.

A spulberat patru oameni, iar doi dintre ei - un copil de trei ani și o femeie în vârstă de 79 de ani - n-au avut nicio șansă de supraviețuire. Cea de a treia victimă, o femeie însărcinată în luna a 7-a, și-a pierdut viața în drum spre spital. O altă persoană, lovită tot în curte, a fost rănită.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bărbatul de la volan a fugit, însă polițiștii l-au găsit în localitatea vecină. Polițiștii au reușit să îl prindă rapid pe individ, pe care l-au supus alcooltestului și au descoperit astfel că era băut. Rezultatul etilotestului a fost de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a condus cu o viteză foarte mare o mașină decapotabilă în care mai erau 2 pasageri. A gonit pe drumul E87, în timp ce pasagerul de pe bancheta din spate 

În filmarea care a surprins momentele de dinainte de plecarea în cursa mortală, pasagerul din dreapta şoferului, aflat cel mai probabil şi el sub influenţa alcoolului, îl încurajează pe şofer să apese pedala de acceleraţie: „Ăştia care n-aveţi inimă, staţi pe dreapta!”.

Guvernul va adopta luni un proiect de modificare a Codului Rutier prin care se introduc ”noi sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului”. Detalii AICI. Nu este însă suficient, nu de puține ori șoferii iresponsabili care au curmat vieți scăpând doar cu pedepse cu suspendare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg