alcoolemie-1024_3c9ac.jpg

Deși pare ireal... există o explicație. Au găsit-o polițiștii din Urlați, după ce au reușit să oprească o autoutilitară.

În noaptea de miercuri, polițiștii au observat, la Urlați, o autoutilitară care se deplasa sinuos către localitatea Ceptura.

Astfel, polițiștii au efectuat manevra de depășire a vehiculului, cu intenția de a opri autovehiculul.  Aceștia au observat și conducătorul autovehiculului. Efectuând manevra regulamentară de oprire a vehiculului, la volanul acestuia se afla un alt conducător auto decât cel inițial.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma verificărilor efetuate s-a stabilit faptul că cei doi bărbați, ambii din comuna Ceptura, la vederea echipajului de poliție, și-au schimbat locurile între ei.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.  Conducătorul auto aflat inițial la volanul vehicului, în vârstă de 30 de ani, avea o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul respirat. Din verificări, a mai rezultat și faptul că, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

În cazul celui de-al doilea conducător în vârstă de 25 de ani, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,54 mg/l. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație mai mare de 0,80mg/l alcool în sânge, fiindu-i reținut permis de conducere până la finalizarea cercetărilor. (*concentrația din sânge este aproape dublă, comparativ cu cea din aerul pur expirat)

sursa IPJ Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg