Doi conducători beți, la volanul aceluiași vehicul. S-a întâmplat în Prahova, la Urlați

0
alcoolemie-1024_3c9ac.jpg

alcoolemie-1024_3c9ac.jpg

Deși pare ireal… există o explicație. Au găsit-o polițiștii din Urlați, după ce au reușit să oprească o autoutilitară.

În noaptea de miercuri, polițiștii au observat, la Urlați, o autoutilitară care se deplasa sinuos către localitatea Ceptura.

Astfel, polițiștii au efectuat manevra de depășire a vehiculului, cu intenția de a opri autovehiculul.  Aceștia au observat și conducătorul autovehiculului. Efectuând manevra regulamentară de oprire a vehiculului, la volanul acestuia se afla un alt conducător auto decât cel inițial.

În urma verificărilor efetuate s-a stabilit faptul că cei doi bărbați, ambii din comuna Ceptura, la vederea echipajului de poliție, și-au schimbat locurile între ei.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.  Conducătorul auto aflat inițial la volanul vehicului, în vârstă de 30 de ani, avea o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul respirat. Din verificări, a mai rezultat și faptul că, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

În cazul celui de-al doilea conducător în vârstă de 25 de ani, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,54 mg/l. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație mai mare de 0,80mg/l alcool în sânge, fiindu-i reținut permis de conducere până la finalizarea cercetărilor. (*concentrația din sânge este aproape dublă, comparativ cu cea din aerul pur expirat)

sursa IPJ Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău