24645bee-cc0f-4c19-b728-679b04b42622_c1cbc.jpg

Atunci când crezi că nimic nu ți se poate întâmpla, apare unul ca el...

Conduci preventiv și ești mereu atent la drum. Ajungi să crezi că totul este în ordine, că ceilalți șoferi merg ca tine. Respecți regulile și observi că cei mai mulți o fac. Mai ales la drum lung, se instalează starea de relaxare. Greșit!

Din păcate, în realitate lucrurile nu stau tocmai așa. Dintre sute de mașini pe lângă care treci zilnic, apare una, ca din senin și situația devine dramatică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un exemplu este în înregistrarea de pe o cameră de bord, trimisă de un cititor, care a trecut pe pe lângă o tragedie, în cursul acestei zile, la Ploiești. În plină viteză și complet iresponsabil, șoferul unui VW se angajează în depășirea unui autobuz. Cel care a filmat, de pe sensul opu, are prezență de spirit și fânează la timp, cât să evite un impact frontal și să-i permită inconștientului să revină pe banda sa.

Șocat de moment, șoferul nevinovat consideră că și șoferul autobuzului ar fi putut să frâneze, pentru a nu se ajunge într-o situație limită. Este drept că ar fi putut face asta, însă nu este sigur că l-a observat la timp, pentru că întreaga secvență s-a derulat foarte rapid.

Cei care au permis de conducere știu, măcar în teorie, că fiecare fracțiune de secundă poate face diferența, iar deciziile care salvează vieți se iau în fracțiuni de secundă. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg