etilotest-1550734690_3886e.jpg

În ultimul weekend, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea poducerii de accdente rutiere, în atenția acestora fiind cu precădere conducătorii auto care depășesc limita legală de viteză, dar și participanții la trafic aflați sub influența alcoolului, atât conducătorii auto cât și bicicliștii.

Astfel, polițiștii au constatat și au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale (28 pentru bicicliști) în valoare de 45.310 lei. Totodată, au testat cu aparatul etilotest 246 de conducători auto.

De asemenea, aceștia au aplicat, ca măsuri complementare, reținerea a șase permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare auto.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vineri, în intervalul orar 16:00-20:00, pe raza de competență a Secției Rurale nr. 3 Blejoi, a fost desfășurată o acțiune pe linie rutieră și de ordine publică.

Cu această ocazie, au fost controlate 20 de autovehicule și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.075 lei.

Dintre acestea, 10 sancțiuni au fost îndreptate către participanții la trafic care au încălcat regimul circulației, iar alte 7 sancțiuni au fost aplicate în baza Legii 61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte au desășurat o serie de acțiuni pe linie rutieră și de ordine publică, pe raza orașului, a zonei metropolitane și a celor două secții rurale arondate.

Au fost verificați 17 agenți economici și 16 producători agricoli, au fost controlate 116 autovehicule, iar 38 conducători auto testați cu aparatul etilotest. Astfel, a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale  în valoare de 11.475 lei.

O acțiune rutieră a fost desfășurată și pe raza localităților arondate Secției de Poliție nr. 8 Bălțești, unde, polițiștii din cadrul Postului de poliție Surani au controlat 37 de vehicule și au legitimate 40 de persoane. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3225 lei, fiind reținut și un permis de conducere.

Pe lângă aceste rezultate obținute în urma acțiunilor organizate și desfășurate în acest weekend, au fost constatate și 4 infracțiuni la regimul circulației, astfel:

Vineri, în jurul orelor 13:00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești, au depistat, pe raza municipiului Ploiești, un conducător auto din localitatea Cocorăștii Colț, în vârstă de 24 ani, care prezentat un permis de conducere provizoriu eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

În urma verificărilor, s-a stabilit că permisul provizoriu pe care acesta îl deținea, nu îi oferă dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul altei țări, și, totodată, acesta nu deține un permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În consecință, față de prahovean a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Duminică, un alt conducător auto care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost depistat în trafic, de către polițiști din cadrul Secției de poliție nr. 8 Bălțești, pe DJ 102M.

La vederea echipajului de poliție, tânărul de 24 ani din localitatea Chiojdeanca, a schimbat brusc direcția de deplasare, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea sa. Cu ocazia opririi acestuia, polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,07 mg/l. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Au fost întocmite și două dosare penale față de doi conducători auto depistați sub influența alcoolului:

În noaptea de 12/13 iulie a.c., polițiștii ploieșteni, au depistat, în jurul orei 01:00, pe raza municipiului, un localnic în vârstă de 43 ani, cu o îmbibație alcoolică în aerul respirat de 0,88 mg/l.

O oră mai târziu, pe DN1, pe raza localității Comarnic, a fost depistat un  tânăr de 25 ani, cu o valoare pe etilotest de 0,67 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Cei doi au fost conduși la o unitate spitalicească, fiindu-le reținut permisul de conducere, fără drept de circulație, până la finalizarea cercetărilor.

sursa IPJ Prahova

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg