646x404_2_1a26c.jpg

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru alimentarea Fondului de mediu pentru a finaliza restituirea taxei auto. Concret, s-a aprobat suplimentarea cu 650 de milioane de lei a bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Conform unor surse este posibil să mai fie necesar de achitat către o parte din contribuabili a dobânzilor asumate de Guvern pentru respectivele taxe.  

Anunţul vine la o săptămână după ce ANAF a informat că, într-o prima fază, 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 – 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitată în intervalul 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017. Întrebat când se încheie procesul de returnare a taxei auto, în urmă cu câteva zile, ministrul Eugen Teodorovici a explicat că acesta este în curs, iar suma alocată în urmă cu două săptămâni s-a cheltuit în întregime. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Simplificarea procedurilor 

Procedura birocratică de restituire a taxei auto a fost simplificata de Guvern la începutul anului. Astfel, taxa auto este returnată doar pe baza unei simple cereri, fără a mai fi nevoie de anexarea dovezii de plată şi a copiilor după cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare a autovehiculului. Măsura a venit după Comisia Europeană a avertizat România că tergiversează restituirea fostelor taxe auto şi că acest lucru ar putea aduce şi o sancţiune. Concret, autorităţile de la Bucureşti au fost anunţate, în cursul anului trecut, că ar putea fi amendate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauză că Guvernul nu restituie mai repede taxele auto cerute la prima înmatriculare a maşinilor. Practic, Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement pentru că România a încălcat legislaţia UE. 

Citește continuarea pe adevarul.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg