646x404_2_1a26c.jpg

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru alimentarea Fondului de mediu pentru a finaliza restituirea taxei auto. Concret, s-a aprobat suplimentarea cu 650 de milioane de lei a bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Conform unor surse este posibil să mai fie necesar de achitat către o parte din contribuabili a dobânzilor asumate de Guvern pentru respectivele taxe.  

Anunţul vine la o săptămână după ce ANAF a informat că, într-o prima fază, 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 – 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitată în intervalul 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017. Întrebat când se încheie procesul de returnare a taxei auto, în urmă cu câteva zile, ministrul Eugen Teodorovici a explicat că acesta este în curs, iar suma alocată în urmă cu două săptămâni s-a cheltuit în întregime. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Simplificarea procedurilor 

Procedura birocratică de restituire a taxei auto a fost simplificata de Guvern la începutul anului. Astfel, taxa auto este returnată doar pe baza unei simple cereri, fără a mai fi nevoie de anexarea dovezii de plată şi a copiilor după cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare a autovehiculului. Măsura a venit după Comisia Europeană a avertizat România că tergiversează restituirea fostelor taxe auto şi că acest lucru ar putea aduce şi o sancţiune. Concret, autorităţile de la Bucureşti au fost anunţate, în cursul anului trecut, că ar putea fi amendate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauză că Guvernul nu restituie mai repede taxele auto cerute la prima înmatriculare a maşinilor. Practic, Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement pentru că România a încălcat legislaţia UE. 

Citește continuarea pe adevarul.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg